2022 Kadir Gecesi ne zaman? Kadir Gecesi anlamı nedir?

TAKİP ET

Ramazan ayına sayılı günler kala Kadir Gecesi'nin ne zaman olacağı araştırılmaya başladı. İlahi rahmetin arttığı huzurun fazla olduğu islami açıdan değerli olan Kadir Gecesi hangi güne denk geldiği ise merak konusu oldu. Kadir Gecesi'nde neler yapılır? 2022 Kadir Gecesi ne zaman? Kuran-ı Kerim'de Kadir Gecesi ile ilgili hangi bilgiler yer alıyor?

Reklam
Reklam

2022 yılının gelmesiyle islami değeri yüksek günlerin ne zaman olduğu araştırılmaya başladı. İslam dininde bin aydan daha hayırlı olarak kabul görülen Kadir Gecesi, ramazan ayının gelmesiyle birlikte hangi güne denk geldiği merak konusu oldu. 2022 Kadir Gecesi ne zaman? Kadir Gecesi'nin önemi nedir? İşte detaylar...

Kadir Gecesi'nin önemi 

Kuran-ı Kerim'i bu mübarek gecede indirdiğiniz bizlere bildiren Rabbimiz, bu gecenin değerini ve önemini adını bu geceden alan Kadir suresi ile anlatılmıştır. Kuran-ı Kerim'de Kadir Gecesi'ne ait birden fazla ayet bulunmaktadır. 

Kadir suresi Türkçe okunuşu

İnna enzelnahü fiy leyletilkadr. Ve ma edrake ma leyletülkadr. Leyletülkadri hayrün min elfi şehr. Tenezzelülmelaiketü verruhu fiyha biizni rabbihim min külli emr. Selamün hiye hatta matle'ılfecr.

Kadir suresi Anlamı (Diyanet Meali)

Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.

Kadir Suresi Konusu

Kadir Suresi, ismini Kadir Gecesi’nden alır. Surenin konusu Kadir Gecesi’dir. Bir hadisi şerifte “Kadir Gecesi’ni Ramazan’ın son on günü içinde arayınız!” buyrulur. Buna göre ayetlerde; bin aydan daha hayırlı olan bu mübarek geceden, Müslümanlar için taşıdığı rahmet ve bereketten bahsedilir.

2022 Kadir Gecesi ne zaman?

Müslüman aleminin önemle beklendiği Kadir Gecesi 27 Nisan tarihine denk gelmektedir. Teravih namazının ardından başlar ve gecenin geç saatlerine kadar devam etmektedir.

Kadir gecesi ne zaman 2022 kadir gecesi ne zaman Kadir gecesi anlamı