2022 Kış lastiği fiyatları güncellendi! En uygun ve en pahalı kış lastiği fiyatları

TAKİP ET

Havaların soğumasıyla gözler araçlara çevrildi. Kış lastiği uygulaması zorunlu hale getirilmesiyle sürücüler fiyat arayışlarına başladı. Ülke genelinde kar yağışı etkileri artmasıyla trafik yoğunluğu arttı. Araçlar olası kazalara önlem amacıyla kış lastiği tercih etmektedir. 2022 en uygun en pahalı kar lastiği model ve ücretleri haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

Kar yağışının yoğunluğunu artmasıyla araç sahipleri kış lastiğine geçiş yapmak zorundadır. Vatandaşlar kış lastiği güncel fiyatlarını araştırmaya başladı. Karda, buzda, ıslak zeminde ve gizli buzlanmaya karşı alınan kış lastiği önlemi alınırken kişiler 2022 güncel kış lastiği fiyatlarını araştırdı. Değerli okurlarımız için detaylara yer verdik.

2022 Kış lastiği fiyatları ne kadar?

Otomobil markalarına göre değişen kış lastiği fiyatlarında en uygun fiyat aralığı 401- 500 TL. Ortalama kış lastiği fiyatları 600 TL'ye bulurken Porche gibi pahalı marka otomobillerin kış lastiklerinde seçenekler 100 bin TL'yi buluyor.

Kış lastiği nasıl kiralanır? 

Sıfır takım kış lastiği alamayan veya ikinci elde aradığını bulamayan vatandaşlar kış lastiği kiralayabiliyor. Lastik kiralama hizmeti veren şirketler lastiğin ebatına göre ve tarih aralıklarıyla fiyat farklılıkları yaşanmaktadır. 22 Aralık-1 Nisan tarihleri arası seçildiğinde bin 638 lira bedelle kiralanabiliyor. Daha ekonomik modeller için ise sistem 977 lira fiyat gösteriyor.

Kış lastiği ne işe yarar? 

Kış lastiği; karda, buzda, ıslak zeminde ve gizli buzlanmaya karşı, her türlü olumsuz koşullarda kullanabileceğiniz türden bir lastiktir. Kış lastiği +7 derecenin altında olan havalarda kullanılmalıdır. Bunun sebebi kış lastiğinin bu sıcaklıkta maksimum performansı göstermesidir. Otomobilin motor gücü ve 4x4 olması aracın kaymamasına doğrudan doğruya etki etmez fakat aracın kayıp kaymaması ise lastiğe bağlıdır. 

kış lastiği kullanımı kış lastiği kiralama 2022 kış lastik fiyatı