2022 KPSS ne zaman yapılacak? 2022 KPSS başvuru ve sınav tarihleri

TAKİP ET

Devlet kurumlarına memur olarak giriş yapmak isteyen kişilerin girdiği KPSS'nin 2022 tarihi bir çok kişinin gündemini meşgul ediyor. İnsanlar 2022 KPSS başvuru ve sınav tarihlerini internet üzerinden araştırıyor. Peki 2022 KPSS ne zaman yapılacak? Yanıtı haberimizde...

Reklam
Reklam

Devlet kurumlarında memur olarak yer almanın hayallerini kuran milyonlarca insan her sene düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS) girerek hayallerini gerçekleştirmek için ter döküyor. ÖSYM’nin düzenlemiş olduğu KPSS’nin 2022 yılında ne zaman yapılacağı ise insanların gündeminin üst basamaklarında yer almaya devam ediyor. Bir çok insan 2022 KPSS başvuru ve sınav tarihlerini öğrenmek için arama motorlarını meşgul etmeye devam ediyor. Peki 2022 KPSS ne zaman yapılacak?
2022 KPSS Ne Zaman Yapılacak?
KPSS’nin 2022 yılında ne zaman gerçekleşeceği konusunda ÖSYM’den henüz resmi bir açıklama gelmedi. ÖSYM’nin 2022 yılında güncelleyeceği sınav takvimiyle birlikte KPSS’nin başvuru ve sınav tarihlerinin de netlik kazanması bekleniyor. En son gerçekleşen KPSS lisans başvuruları 28 Mayıs 2021 tarihinde erişime açılmış ve 14 Haziran’da sona ermişti. KPSS’nin ilk aşaması olan Genel Yetenek Genel Kültür sınavı 1 Ağustos’ta yapılmıştı. Ön lisans adayları ise geçen sene sınava girmemişti.
KPSS Başvuru Şartları Neler?
KPSS’ye girdikten ve gerekli puanı aldıktan sonra çeşitli devlet kurumlarının personel alım ilanlarına başvuru yapmak isteyen kişilerin karşılaması gereken bazı şartlar bulunuyor. İşte o şartlar:
a) Türk vatandaşı olmak.
b) 18 yaşını tamamlamış olmak.
c) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
d) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
e) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin 6’ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak.
f) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. (Hangi görevin devamlı yapılmasına, hangi akıl hastalığının engel olacağına resmî sağlık kurullarından alınan raporların incelenmesi suretiyle ilgili kurumlar tarafından karar verilecektir.)
g) Tercih edilecek kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak.
Yukarıda belirtilen şartlar dışında her bir devlet kurumunun kendine özel şartları bulunabilir. Bu tür özel şartların öğrenilmesi için başvuru yapacak adayın söz konusu devlet kurumlarıyla iletişime geçmeleri ve başvurmak için gereken özel şartların neler olduğunu sormaları gerekiyor. Yukarıdaki şartlarla beraber özel şartları da karşılamayan kişilerin başvuruları kabul edilmeyecektir. 

KPSS ÖSYM 2022 KPSS