2022 KYK burs ve kredi oranları belli oldu mu? Burs ücreti ne kadar?

TAKİP ET

2021 - 2022 yılı eğitim ve öğretim döneminde KYK burs ve kredi başvurularının sonuçlanması sonrası öğrenciler burs miktarlarını merak etti. 2022 sayılı günler kala kredi ödemelerinde değişiklik olacak mı soruları sorulmaya başladı. Konu hakkında açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. 2022 KYK burs ve kredi ücretleri hakkında detaylar haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

KYK 2022 burs ve krediler de değişiklik açıklandı. Öğrencilerin merakla beklediği haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. Kabine Toplantısı sonrası yapılan konuşmada burs ve kredilerin yeni fiyatı duyuruldu. İşte detaylar..

Kabine Toplantısı sonrası açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Önümüzdeki yıl bu rakamları lisans öğrencilerinde 850 liraya, yüksek lisans öğrencilerinde bin 700 liraya, doktora öğrencilerinde 2 bin 550 liraya çıkartıyoruz” dedi.

12 ay boyunca ödeniyor? 

KYK tarafından öğrencilere verilen burs ve krediler her yıl yenilenmektedir. 12 ay boyunca devamlı olarak yatan burslar öğrencilere ulaşmaktadır. Her ayın başında öğrencilerin TC kimlik numarasının son rakamına göre burs ödemeleri yapılmaktadır. 

2022 KYK bursu ne kadar 2022 KYK kredi ne kadar