2022 lise mezunu polis alımı olacak mı, ne zaman olacak? 2022 Lise mezunu polis nasıl olunur, şartları neler?

TAKİP ET

Her yıl YKS sonrası lise mezunların polis alımlarına gözler çevrilmektedir. Lise mezunu olanların polis olmak için araştırdığı şartlar belli oldu. Lise mezunu polis alımlarının ne zaman yapılacağı ve merak konusu olurken gözler alımlara çevrildi. TYT sınav sonrası alınan puana göre PMYO alımları yapılmaktadır. 2022 PMYO alımları ne zaman? 2022 PMYO şartları nelerdir? İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Binlerce lise mezunu olan kişilerin tercih ettiği mesleklerde polislik başta gelmektedir. İçişleri Bakanlığı tarafından EGM'ye bağlı polis olma şartları yayınlanmıştır. 2022 Polis alımı lise mezunu ne zaman olacak? 2022 PMYO lise şartları nelerdir ? KPSS'ye girme zorunluluğu olmayan lise mezunu polis olma imkanı hakkında detaylar haberimizde yer almaktadır 

Lise mezunu polis alımı nasıl oluyor? 

Lise mezunu olup polis olmak isteyenler için devlet tarafından her sene alımlar yapılmaktadır. Lise mezunu olanların YKS sınavına giriş yapmasıyla alınan puan üzerinden başvuru yapılmaktadır. PMYO alımları, YKS'nin TYT kısmında 250 ham puan alınmasıyla mülakata ve sözlü mülakata giriş yapılmaktadır.  Üniversite mezunu ve lise mezunu polis alımlarında farklılık görülmektedir. 

Lise mezunu polis olma şartları

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

b) Lise ve dengi okul mezunu olmak.

c) ÖSYM Başkanlığı tarafından o yıl içinde yapılan Üniversite Giriş Sınavında; belirlenen puan türünden ya da türlerinden ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak. (2019 yılı içinde ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavında TYT puan türünden 250,000 (iki yüz elli) ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak.)

ç) Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü olanların eş ve çocukları için, ÖSYM Başkanlığı tarafından o yıl içinde yapılan üniversiteye giriş sınavlarında; belirlenen puan türünden ya da türlerinden yüksekokullara girmek için yeterli asgari ham taban puanı almış olmak.

(2019 yılı içinde ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavında TYT puan türünden yüksekokullara girmek için yeterli asgari 150,00 (yüz elli) ham taban puan almış olmak.)

d) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak

e) Boy ölçüsü, beden kitle indeksi ile sağlık yönünden Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak.

(Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır.)

(Polis Okullarına alınacak erkek ve bayan öğrencilerin 18.00-27.00 aralığında Beden Kitle İndeksi olacaktır.)

Lise mezunu kaç polis alınacak? 

Meslek edinmek isteyenlerin sıklıkla araştırdığı polis alımlarında her sene PMYO alımı yapılmaktadır. Başvurular açıldıktan sonra kadın ve erkek adaylar için 2500 kadar alım yapılmaktadır. Belirlenen bu aday sayısı her sene ihtiyaca göre değişiklik göstermektedir. 

pmyo şartları pmyo alımları ne zaman lise mezunu polis alımı pmyo