2022 Mavi Kart ücretleri ne kadar oldu? Mavi kart nasıl çıkarılır? Mavi Kart nerelerde kullanılır?

TAKİP ET

2022 yılına girilmesiyle beraber birçok şeyin fiyatı da değişti. İstanbul'da toplu taşımayı sürekli olarak kullanan vatandaşların kullanımına sunulan mavi kart ücretleri de 2022 yılında değişti. 2022 yılında mavi kart ücreti 316 liraydı. Yeni fiyatların ne kadar olduğu da vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, 2022 yılında mavi kart ücreti ne kadar oldu? Mavi kart nasıl çıkarılır? Mavi Kart nerelerde kullanılır? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı…

Reklam
Reklam

2022 yılında yapılan zamlar her şeyin fiyatında artış yaşanmasına neden oldu. İstanbul'da taksi, minibüs ve dolmuşa gelen ulaşım zammının ardından toplu taşımaya da zam geldi. İndirimli ulaşım kartı olan İstanbulkart'a da 2022 Ocak ayından itibaren değişti. 2022 yılında mavi kart ücreti 316 liraydı. Yeni fiyatların ne kadar olduğu da vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, 2022 yılında mavi kart ücreti ne kadar oldu? Mavi kart nasıl çıkarılır ve nerelerde kullanılır? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı haberimizde…

 

MAVİ KART NEDİR?

İstanbullular ulaşım kartı olarak Mavikart’ı kullanmaktadır. Mavi kart olarak da bilinen aylık İstanbulkart yani eski adıyla akbil; Abonman bedeli ve kullanım koşulları UKOME tarafından belirlenen aylık abonman yüklenerek kullanılan "istanbulkart" türüdür. Aylık abonman yüklemesinin yanı sıra normal TL yüklemesi yapılarak da kullanılabilen kişisel karttır. İstanbullular toplu taşıma kullanırken bu kartla ile ulaşımlarını sağlamaktadır.

 

MAVİ KART ÜCRETİ 2022 NE KADAR?

2022 yılında yaşanan zamlar nedeniyle ulaşım fiyatlarına da zam geldi. Vatandaşlar fiyatların ne kadar olduğunu da merak ediyor. Aylık akbil olarak bilinen tam mavi kart aylık 430 liraya, öğrenci aylık akbil fiyatı ise 78 liraya yükseldi.

 

MAVİ KART NASIL ALINIR?

İstanbul’da toplu taşıma ile ulaşımını sağlamak isteyen kişiler Mavikart’ı kullanmak durumundadır. Mavi Kart’ı olmayan kişilerde bu kartı nasıl alabileceklerini araştırıyor. Kart almak için nelerin gerekli olduğunu nerden alabileceklerini merak ediyor. Mavi Kart almak için gerekli olan, yapılması gereken şeyler şu şekildedir:

Mavi Kart almak için nüfus cüzdanı, (ehliyet ya da pasaport da dahil) kimlik kartınız ve 1 adet son 6 ay içerisinde çekilmiş vesikalık fotoğraf ile beraber size en yakın İstanbulkart Başvuru Merkezi'ne başvurarak alabilirsiniz. Online başvuru yapmak için (https://bireysel.istanbulkart.istanbul/) bağlantı linkine tıklayarak İETT'nin kendi sitesi üzerinden üye olup, online başvuru yapabilirsiniz. Online başvuru formunu doldurduktan sonra ödemenizi başvurunuzun son adımında kredi kartı ile yapabilirsiniz.

Başvurusunu tamamladıktan sonra kartın nasıl teslim edileceği de vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. Kart başvurusu yapmak oldukça basittir. Online başvuru formunu dolduran vatandaşlar başvuru işlemini tamamladıktan sonra Mavi Kart’ınız kurum tarafından PTT'ye teslim edilecektir. Mavi Kart’ınız, yine PTT aracılığı ile adresinize teslim edilmektedir. Gönderi numaranız ile PTT gönderi sorgulama sayfasından (http://gonderitakip.ptt.gov.tr) kartınızın teslim sürecini de takip edebilirsiniz.

Mavi Kart İstanbul ulaşım kartı 2022 Mavikart fiyatları Mavi kart nedir Mavi kart nerede kullanılır 2022 Mavi kart ne kadar oldu