2022 memur ve emekli enflasyon farkı ne kadar olacak?

TAKİP ET

Emekliler ve memurlara yapılacak olan zam oranı için enflasyon rakamları büyük bir önem arz etmektedir. Bundan dolayı emekliler ve memurlar enflasyon farkı için TÜİK'den gelecek olan açıklamayı bekliyor. Kasım ayı için yapılan enflasyon açıklamalarından sonra birçok emekli ve memur oluşan farkı araştırmaya başladı. 2022 memur ve emekli enflasyon farkı ne kadar olacak?

Reklam
Reklam

2022 yılında yapılacak olan maaş zammı öncesinde enflasyon farkını ne kadar olacağını araştırmaya başlayan memur ve emeklilerin önünde sadece Aralık ayı enflasyonu kaldı. 2022 yılında artacak olan memur ve emekli maaşlarında ki zamlar yıl içinde ilki ocak ayında ikincisi ise temmuz ayında gerçekleşecek. İki farklı dönemde zam alan emekli ve memurların alacakları net maaş zamları 3 Ocak’ta belli olacak. Memurlar yüzde 3’lük zammın yanında enflasyon farkı zammı da alacak. 

Kasım ayı enflasyonu ise bugün belli oldu. Kasım ayı enflasyon oranı yüzde 3,51 artarken yıllık bazda ise yüzde 21,31’lik bir artış oldu. 

Kasım ayı rakamları baz alındığında memurlar ve memur emeklileri, yüzde 7,47 enflasyon farkı zam hakkı kazandı. Aralık ayının enflasyonunun da açıklanmasının ardından memur ve emekliler için kesin enflasyon farkı zammı belli olacak. 

Memur ve emekli maaş zamları ne kadar olacak? 

İşçi, esnaf ve çiftçi emeklilerinin her 6 ayda bir alacağı zam oranı, geçmiş 6 ayın TÜFE oranı kadar arttırılıyor. 

Memur ve memur emeklilerine ise toplu sözleşmede aldıkları zam oranı 6 aylık enflasyonun altında kalması halinde fark kadar enflasyon farkı ödeniyor. TÜİK verilerine göre, temmuz ayından kasım ayı sonuna kadar geçen 5 aylık sürede tüketici fiyatları endeksi kümülatif olarak yüzde 7,47 oranında arttı. Maaş zamlarının tam olarak ne kadar artacağının ortaya çıkması için aralık ayı aylık TÜFE oranının da açıklanması gerekmektedir. 

memur ve emekli enflasyon farkı enflasyon anflasyon zammı zam TÜİK