2022 Memur zammı ne kadar olacak? Memur maaşı zammı son dakika gelişmeleri

TAKİP ET

Milyonlar memur ve emeklinin beklediği zam oranları araştırılmaya başladı. 2022 yılına sayılı günler kala maaş zamları dikkat çekti. Memur ve emekli en düşük ve en yüksek maaşlar merak konusu oldu. 2022 memur ve emekli maaşı ne kadar oldu? İşte konu hakkında detaylar haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

Ocak ayının yaklaşmasıyla enflasyon farkları belirlenmeye başladı. Yeni yıla girmeden açıklanması beklenen memur ve emekli maaşı için çalışmalar devam ediyor. Yılda iki kere zam alan memur ve emeklilerin 2022 yılında ki maaşları kaç TL olacak? 

Memur zammı ne kadar olacak?

Memur ve emeklilerin maaşlarının belirlenmesinde etkili olan enflasyon ve büyüme oranlarının fazla olması halinde maaşlarda ki zamın da doğru orantılı olması bekleniyor. Kamu da çalışanların emeklilik tarihi için Ocak 16'yı beklemesi ön görülmektedir. Memur ve memur emeklileri için şimdiden enflasyon %7,47 olduğu açıklandı. 

Toplu sözleşme zamları neler? 

2021 Ağustos ayında toplu sözleşme zamları açıklanmıştı. Buna göre; 2022 yılı için yüzde 5+7, 2023 yılı için ise yüzde 8+6 olmak üzere maaşlarda iki yıl süresince kümülatif yüzde 28.62’lik bir artış olacak.

Memur zamları ne zaman açıklanacak?

2022 yılına ait asgari ücretin belirlenmesinin ardından gözler memurların maaşların çevrildi. Konu hakkında soruların artış göstermesi halinde açıklama Memur-Sen Genel Başkanı tarafından geldi. Ocak 15'te maaşlara yansıyacak düzenlemeler için çalışmaların devam ettiği söylendi. 

2022 memur zamı ne kadar 2022 emekli zamı ne kadar 2022 maaşları ne kadar oldu