2022 Miraç kandiline kaç gün kaldı? 2022 Miraç kandili ne zaman? Miraç kandilinin önemi nedir?

TAKİP ET

Mübarek üç aylar Müslümanlar için oldukça önemlidir. Bu ay içerisinde dua edip ve ibadetlerini daha çok önem veren Müslümanlar bu aylar içerisinde idrak edilen Miraç kandilinin ne zaman olduğunu araştırıyor. Peki, 2022 Miraç kandiline kaç gün kaldı? Miraç kandili hangi tarihte? 2022 Miraç kandili ne zaman? Miraç kandilinin önemi nedir? İşte yanıtı…

Reklam
Reklam

Şubat ayı ile beraber üç ayların içerisine girmiş bulunmaktayız. Mübarek üç aylar Müslümanlar için oldukça önemlidir. Bu ay içerisinde dua edip ve ibadetlerini daha çok önem veren Müslümanlar bu aylar içerisinde idrak edilen Miraç kandilinin ne zaman olduğunu araştırıyor.  "Göğe yükselme" anlamındaki "miraç" kelimesinin bu kandile verilmesinin sebebi bu kandil gecesinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)'in göğe yükseldiği gece olarak bilinmesi. Mübarek üç aylardan Recep ayı içerisinde bulunan Miraç kandili 2022 yılının şubat ayı içerisinde yer alıyor. Miraç gecesi müslümanlar elini semaya kaldırıp af dilediği mübarek gecelerden bir tanesidir. Peki, 2022 Miraç kandiline kaç gün kaldı? Miraç kandili hangi tarihte? 2022 Miraç kandili ne zaman? Miraç kandilinin önemi nedir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı haberimizde…

 

MİRAÇ KANDİLİ 2022 NE ZAMAN?

Şubat ayı ile beraber üç ayların içerisine girmiş bulunmaktayız. Mübarek üç aylar Müslümanlar için oldukça önemlidir. Bu ay içerisinde dua edip ve ibadetlerini daha çok önem veren Müslümanlar bu aylar içerisinde idrak edilen Miraç kandilinin ne zaman olduğunu araştırıyor.  "Göğe yükselme" anlamındaki "miraç" kelimesinin bu kandile verilmesinin sebebi bu kandil gecesinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)'in göğe yükseldiği gece olarak bilinmesi. Mübarek üç aylardan Recep ayı içerisinde bulunan Miraç kandili 2022 yılının şubat ayı içerisinde yer alıyor. Miraç Kandili tarihi belli oldu. Diyanet'in 2022 dini günler takvimine göre, Receb ayının 26. günü idrak edilen Miraç Kandili, bu yıl 27 Şubat 2022 gecesi idrak edilecek. Miraç kandilinin önemi de vatandaşlar tarafından merak edilen konular arasında yerini almaktadır.

 

MİRAÇ KANDİLİNİN ÖNEMİ NEDİR?

Müslümanlar için önemli olan üç aylar ibadetlerin, yardımlaşmanın ve sevapların arttığı aylardır. Bu aylarda daha çok ibadetlerine özen gösteren Müslümanlar bu aylar içerisinde yer alan Miraç kandilini 27 Şubat 2022 gecesi idrak edecek. Miraç kandilinin önemi vatandaşlar tarafından merak edilmektedir.

Rivayete göre Hz Muhammed gece vakti Kâbe’den alınıp Burak adı verilen katır üstünde Mescid-i Aksa'ya götürülmüş, Burak'ı Beytül Makdis'in (Süleyman Mabedi) kalıntılarının güneybatı duvarına bağlamıştır. Hz Muhammed sırasıyla eski Aksa denen bugünkü el-Aksa Camiinin altındaki yerden Mescid-i Aksa alanına girmiş, oradan Kubbet-üs-sahra'nın bulunduğu alana geçmiş ve orada İsa, Musa, Zekeriya peygamberlerle buluşmuştur. Günümüzde Nebi Minberi'nin bulunduğu alanda bütün peygamberlere namaz kıldırmış, oradan da Miraç Minberi'nin bulunduğu alandan göğe yükselmiştir.

2022 Miraç kandili ne zaman Miraç kandilinin önemi nedir 2022 Miraç kandili 2022 Miraç kandili tarihi