2022 ÖABT ne zaman yapılacak? ÖABT hangi bölümler için yapılacak?

TAKİP ET

Kadro olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında göre almak isteyen kişilerin gündeminde 2022 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'nin (ÖABT) ne zaman yapılacağı sorusu yer alıyor. Peki 2022 ÖABT ne zaman yapılacak? ÖABT hangi bölümler için yapılacak? Yanıtları haberimizde...

Reklam
Reklam

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde bulunan eğitim kurumlarında kadrolu öğretmen olarak görev almak isteyen yüzbinlerce öğretmen adayı bulunuyor. Bu kişilerin Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) içinde yer alan Öğretmen Alan Bilgisi Testi’ne (ÖABT) girmesi gerekiyor. Fen-Edebiyat Fakültesi ve Eğitim Fakültesi mezunu olan vatandaşların girebildiği ÖABT’nin 2022 yılında ne zaman yapılacağı ve hangi bölümler için yapılacağını öğrenmek isteyen öğretmen adayları arama motorlarını yoğun bir şekilde meşgul ediyor. Peki 2022 ÖABT ne zaman yapılacak? ÖABT hangi bölümler için yapılacak? 
2022 ÖABT Ne Zaman Yapılacak?
KPSS’nin bir parçası olan ÖABT’nin 2022 yılında ne zaman yapılacağı öğretmen adaylarının gündeminde yer alan sorulardan birisi olarak öne çıkıyor. 2022 ÖABT 14 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleşecek. ÖABT’ne başvuru yapmak isteyen öğretmen adayları 24 Mayıs - 6 Haziran 2022 tarihleri arasında yapılacak olan KPSS lisans başvurularına müracaat edebilirler.
ÖABT Hangi Bölümler İçin Yapılacak?
Öğretmen olmak isteyen insanlar ÖABT’ye hangi bölümler için geçerli olacağı merak ediyor. İşte ÖABT’ye girmek zorunda olan bölümler:
Sınıf Öğretmenliği,
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği,
Coğrafya Öğretmenliği,
Fen ve Teknoloji Öğretmenliği,
Türkçe Öğretmenliği,
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği,
Tarih Öğretmenliği,
İlköğretim Matematik Öğretmenliği,
Lise Matematik Öğretmenliği,
Beden Eğitimi Öğretmenliği,
Fizik Öğretmenliği,
Kimya Öğretmenliği,
Biyoloji Öğretmenliği,
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği,
Rehber Öğretmen,
İngilizce Öğretmenliği,
Okul Öncesi Öğretmenliği 
Yukarıda yer alan bölümlerden herhangi birisinden mezun olan öğretmen adayları 2022 KPSS’ye başvuru yapmaları halinde 2022 ÖABT’ye de katılabilecek.

2022 ÖABT Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi KPSS lisans