2022 Öğretmen maaşları belli oldu! Matematik öğretmen maaşları ne kadar?

TAKİP ET

Yeni yıla giriş yapılmasıyla maaşların ne kadar olduğu merak konusu oldu. Öğretmen maaşlarının açıklanması üzerine branş öğretmenlerine gözler çevrildi. Matematik öğretmenliği yapanların araştırdığı maaşların ne kadar olduğu açıklandı. Özel sektör ya da kamu da görev alan matematik öğretmenlerin merak ettiği maaş zamlarına haberimizde yer verdik

Reklam
Reklam

Matematik öğretmen maaşları kamu ve özel sektörde değişiklik göstermektedir. Kamu da ise kadrolu ya da sözleşmeli olması da farklılık gösterir. Matematik öğretmen maaşları ne kadar? Sözleşmeli matematik öğretmen maaşı ne kadar? Matematik öğretmenlerinin aldıkları maaş detayları şöyledir;

2022 Matematik öğretmenliği maaşları

Kamuda kadrolu çalışan ilköğretim matematik öğretmenliği maaşları ve lise matematik öğretmeni maaşı,

Yine kamuda kadrolu çalışan ilköğretim matematik öğretmeni maaşı ve lise matematik öğretmenlerinin maaşı,

Ücretli çalışanlar ve özelde görev alanların maaşları aşağıda ayrı başlıklar halinde verilecektir.

2022 İlköğretim matematik öğretmen maaşı

9 derece ve 1.kademede devlet memuru net olarak 6325 TL maaşa sahiptir. Bunun yanı sıra ek dersler de hesaplandığında en az 7000-7500 TL üzerine çıkmaktadır.

2022 Lise matematik öğretmen maaşı

Kamuda yer alan bekar ve çocuksuz matematik öğretmeni  6325 TL almaktadır. Eğitim üzerinde yer alan ek dersler eklendiğinde ya da haftalık ders saati artış gösterdiğinde matematik öğretmeni maaşları 7500 TL'yi bulmaktadır. 

İlk defa göreve başlayan öğretmenlerin emeklilik şartları nelerdir?

01 Ekim 2008 tarihi ve ya sonrasında göreve başlayan öğretmenlerin emekli sandığı kapsamında emekli olabilmeleri için erkek ise 60 yaş, kadın ise 58 yaş şartı ve 25 yıllık hizmet yani 9000 günle emeklilik hakkı bulunmaktadır. Tabi bu şartlar 31 Aralık 2035 tarihine kadar 25 yıllık süreyi tamamlayanlar için geçerlidir. Sonrasında tamamlayanlar emeklilik için kademeli geçişe tabii olacaklardır. 

matematik öğretmen maaşı kadrolu matematik öğretmen maaşı sözleşmeli matematik öğretmen maaşı