2022 Opel Astra Sports Tourer tasarımında neler değişti? yenilikler neler?

TAKİP ET

Otomobil devlerinden biri olan Opel 'in uzun bir süredir sesi çıkmıyordu. 2022 model Opel Astra Sports Tourer resmi olarak açıklandı. Peki 2022 model Opel Astra Sports Tourer tasarımında ne gibi değişiklikler meydana geldi? işte detaylar..

Reklam
Reklam


Otomobil devlerinden biri olan Opel 'in uzun bir süredir sesi çıkmıyordu. Son zamanlara ünlü otomobil markasının yeni bir tanıtım yapacağına ilişkin haberler gündeme gelmeye başladı. Ve en sonunda da beklenen oldu ve 2022 model Opel Astra Sports Tourer resmi olarak açıklandı. Teknoloji rüzgarını da arkasına alarak geliştirilen bu yeni model araç, aynı zamanda değişen şık tasarımı ile de epey bir dikkat çekici. İşte karşınızda 2022 model Opel Astra Sports Tourer ile ilgili yenilikler..
Alman otomobil markaları diyince akla ilk gelen isimlerden bir tanesi de Opel. Şu ana kadar pek çok başarılı modelde imzasını taşıyan Opel 'de büyük bir hareketlilik söz konuusuydu ve bunun sebebi de belli oldu. 2022 model Opel Astra Sports Tourer resmi olarak görücüye çıktı. 

2022 model Opel Astra Sports Tourer 'ın yeni tasarım neredeyse hatchback versiyon ile aynı. Ayrıca, uzun tavana sahip olan bu modelin uzunluğu ise 4642 mm, genşlik 1860 mm ve yükseklikte 1480 mm olarak bildirildi. Bu durumda hatchback 'ten tam 27 cm daha uzun ve 10 mm de daha uzun olduğunu söylemek yanlış olmaz. 2732 mm 'lik aks mesafesi ise yine hatchback 'ten tam 57 mm daha uzundur. 
Yeni 2022 model Opel Astra Sports Tourer 'ın bagaj yükleme eşiği yüksekliği de 600 mm 'dir. Arka koltuklar ise aktif haldeyken tam olarak 608 litre bagaj hacmi sunmaktadır. 40 : 20 : 40 oranında katlanan koltukları arkada düz bir zemin oluşturmaktadır ve bu sayede de tam olarak 1634 litre bagaj hacmi elde edilmektedir. PHEV yani şarj edilebilir özellikte ki hibrit versiyonlarda lityum iyon bataryadan dolayı bu değerler de sırası ile 548 litre ile 1574 litre olarak karşımıza çıkmaktadır. 
Yenilenmiş olan station wagon 'un motor seçenekleri de henüz detaylı olarak açıklanmadı. Kaputun alt tarafında yüksek vermliliğe sahip olan benzinli ve dizel motorlar kullanılmıştır. Bu motorların güç çıkışları ise tam tamına 110 beygir ile 130 beygir arasında değişmektedir ve elektrik desteğine de sahip olan PHEV versiyonlarında tam 225 beygire kadar da yükselmektedir. 6 ileri manuel şanzıman benzinli ile dizel motorlarda standart halde bulunmaktadır. Çok daha güçlü olan seçeneklerde de 8 ileri otomatik şanzıman opsiyonu vardır.
2022 model Opel Astra Sports Tourer 'ın bagajı da, hem benzinli versiyonlarda hem de dizel olan versiyonlarda iki farklı yükseklik oranıda ayarlanabilmektedir. Aynı zamanda ayağın arka tamponun altına uzanması ile de açılmakta olan elektrikli bagaj kapağı çok pratik bir kullanım imkanı sunmaktadır. AGR sertifikasına sahip olan ön koltuklarda ekstra olarak konforlu bir yolculuk geçirilmesini hedeflemektedir. Bütün bunların dışında bir de; Opel Vizor tasarımı, Intelli - Lux LED Piksel farlar, konsol tasarımı ile sahip olduğu teknolojiler de hatchback ile aynıdır.
2022 model Opel Astra Sports Tourer 'ın satışlarına ise önümüzdeki senenin ilk çeyreğinde başlanacaktır. Bu muhteşem araba için biçilen piyasa değeri ise henüz tam olarak belirlenmemiştir.

2022 Opel Astra Sports Tourer yeni Opel Astra Sports Tourer özellikleri nedir? 2022 Opel Astra Sports Tourer fiyatı nedir?