2022 otoyollarda hız sınırı kaç oldu? Otomobile göre otoyol ve otoban hız limiti 2022

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu otoyollarda hız sınırı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Otoban ve otoyol hız limiti konusunda önemli açıklamalar yapan Süleyman Soylu, son 10 yıla bakıldığında 161 kazada ölümlerde azalma olduğunu söyledi. Otoyollarda kaza sayısında da %37 azalma olduğunu belirten İçişleri Bakanı Soylu, alınan tedbirlerin sonuç verdiğini söyledi. Peki, 2022 otomobile göre otoyol ve otoban hız sınırı nedir? Otoyollarda hız sınırı kaç?

Reklam
Reklam

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gündeme dair yaptığı açıklamalarla sosyal medyanın en çok konuşulan isimlerinden oldu. Özellikle Ümit Özdağ hakkında söyledikleri olay olan Süleyman Soylu u konuyu yargıya bıraktığını dile getirdi. Diğer yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yok otoyollarda ve otobanlarda hız limiti ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Son 10 yılda yaşanan kazalar da ölü sayılarında azalma olduğunu belirten Süleyman Soylu, aynı zamanda kaza sayısında da %37 azalma olduğunu dile getirdi. Süleyman Soylu'nun bu açıklamaları sonrasında otoyol ve otobanlarda hız limiti artacak mı sorusu gündeme geldi. Peki, 2022 otomobile göre Otoban ve otoyol hız limiti nedir? Otoyollarda hız sınırı kaç?
 

2022 otomobile göre otoyol ve otoban hız limiti nedir?


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gündeme dair değerlendirmeler yaparken otoyol ve otoban hız limitleri ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. Otoyol ve otobanlarda hız limitlerinin yüzde yirmi oranında arttırma imkanı olduğunu belirten Süleyman Soylu, 1 Temmuz itibariyle böyle bir çalışmanın gündeme geleceğini söyledi. Ulaştırma Bakanlığı ile de önemli görüşmeler yaptıklarını belirten Süleyman Soylu, hız limitlerinin biraz daha arttırılmasının gündemde olduğunu dile getirdi.
 

Yeni hız limiti ne kadar olacak?


Kuzey Marmara otoyolunda çalışmaların başladığını belirten Süleyman Soylu şu anda 132 kilometre hız olduğunu belirtti. Yapılan çalışmanın sonucunda 120 kilometreyi 140'a ve idari yaptırımı ise 154 kilometreye çıkarmayı düşündüklerini belirten Süleyman Soylu, artık vatandaşların Kuzey Marmara otoyolunda 154 kilometre hızla yapabileceklerini ifade etti. Kuzey Marmara otobanı, İstanbul İzmir ve Ankara Niğde otoyolunun bu sınırı kaldırabilecek kapasitede olduğunu belirten Süleyman Soylu diğerlerinde 10 Kilometrenin kullanılacağını ve aynı zamanda bunların da kendine ait 10 kilometre opsiyonu olacağını söyledi.
 

Bölünmüş yollar için ayrı uygulama


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bölünmüş Yollar için de ayrı bir çalışmaları olduğunu belirterek Sürücünün kafasını karıştırmayacak şekilde bütünleştirme yapmayı hedeflediklerini söyledi.