2022 Pandemi yardım başvurusu nasıl yapılır? Pandemi yardımı başvuru şartları nelerdir?

TAKİP ET

Korona virüsün hayatımıza girmesiyle pek çok şey de değişmek zorunda kaldı. Pandemi süreci boyunca kapalı olan iş yerleri maddi açıdan birçok kişiyi zorladı. Maddi zorluk çeken kişilere de maddi destek imkanı sağlanmaktadır. 2022 Yılı Pandemi Yardımı artık 1100 TL olarak belirlendi. 1100 TL Pandemi Parası Nereden Alınır? Pandemi yardımı Başvuru Şartları Nelerdir? 1100 TL Pandemi Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır? soruları araştırılıyor. İşte yanıtı…

Reklam
Reklam

1100 TL Pandemi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Korona virüs nedeniyle yaşanan sıkıntıların başında maddi zorluklar gelmektedir. Bu süreç içerisinde birçok sektörde iş gücü kayıpları yaşandı. Artan vakalar nedeniyle hala hayatımızda iş gücü kayıpları yaşanmaktadır. Vatandaşların maddi kayıplarına bir nebze de olsa destek olabilmek adına pandemi yardımları yapılmaktadır. 2022 Yılı Pandemi Yardımı artık 1100 TL olarak belirlendi. Başvuru yapmak isteyen kişiler için tek gerekli olan şey ise e devlet şifresidir. E devlet şifresi olmayan kişiler ise en yakın PTT şubesine giderek 4 TL karşılığında şifresini alabilir.

2022 Yılı Pandemi Yardım Başvurusu

Pandemi yardım başvurusu yapmak isteyenler şu adımları izleyebilir;

    Öncelikle e devlet sistemine giriş yapın. Açılan ana ekranda bulunan arama yerine “Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu” yazarak başvuru kısmına geçebilirsiniz.

    Aile ve sosyal Politikalar bakanlığının e devlet sistemi üzerinde bulunan pandemi ön başvuru kısmına istenilen tüm bilgileri eksiksiz olarak doldurun.

    İstenilen formda üzerinde bulunan gelir ve gider kısımlarını doğru ve eksiksiz olarak doldurunuz. Eğer ailenize gelir yok ise 0 yazabilirsiniz. Diğer önemli bir ayrıntı ise hanenizde bulunan kişilere ait bilgileri eklemeniz gerekmektedir.

    Aile bireyinin ayrı ayrı başvuru yapmasına gerek yoktur. Hanenizde bulunan 1 kişinin başvuru yapması yeterli olacaktır. Eğer aynı soyadını taşıyan ve aynı hanede ikamet eden birden fazla başvuru var ise diğer başvurular otomatik olarak reddedilecektir.

    Başvuru şartlarını sağlamanız durumunda aile ve sosyal politikalar bakanlığının bağlı olduğunuz il veya ilçedeki yetkilileri inceleme yaptıktan sonra onay verir. Onay verilmesi durumunda para PTT hesabınıza yatacaktır. Eğer Ptt hesabınız bulunmuyorsa kimlik kartınız ile birlikte cep telefonunuza gelen başvurunuz onaylandı mesajından sonra paranızı çekebilirsiniz.

2022 Pandemi Yardım Sorgulama

E- devlet üzerinden 2022 yılı pandemi yardımı başvurusu yaptıysanız başvurunuzun durumunu E- devlet üzerinden sorgulama yaparak öğrenebilirsiniz. Bunun için E- devlete giriş yaptıktan sonra arama kısmına “Sosyal Yardım Bilgileri Sorgula” yazmanız gereklidir. Açılan sayfada başvuru durumunuzu sorgulayabilirsiniz. Başvuru sonucunuz cep telefonunuza kısa mesaj olarak da gönderilecektir.

Pandemi Yardım Parası Alma Şartları Nelerdir?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Pandemi Sosyal Destek Başvuruları, e-Devlet üzerinden “T.C. Kimlik Numarasının” son hanesine göre alınmaya başlanmıştır.

Başvuru süreçleri e-devlet üzerinden takip edilebilecektir.

Değerlendirmeler, kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacaktır.

Aynı haneden birden çok başvuru yapılması halinde, tek başvuru olarak değerlendirilecektir.

Başvuran kişinin hanesinde aşağıda belirtilen kapsamlarda yer alan birinin bulunması halinde başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır:

Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL’lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,

5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,

5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler),

İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar,

İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar

Pandemi Yardım Başvurusu Neye Göre Yapılmaktadır?

Başvuruya çok fazla talep olacağı ve başvuru yapacakların sıkıntı yaşamaması için bir kolaylık sağlanmaktadır. Vatandaşlar TC Kimlik numarasının son hanesine göre yapılan sıralama ile hangi gün başvuru yapacağını öğrenmeli ve bu sıraya göre başvuru yapmalıdır. TC Kimlik Numarasının son rakamına göre yapılan sıralama şu şekildedir;

TC Kimlik Numarasının Son Rakamı 0 ve 1 ile biten vatandaşlar Pazartesi Günü

TC Kimlik Numarasının Son Rakamı 2 ve 3 ile biten vatandaşlar Salı Günü

TC Kimlik Numarasının Son Rakamı 4 ve 5 ile biten vatandaşlar Çarşamba Günü

TC Kimlik Numarasının Son Rakamı 6 ve 7 ile biten vatandaşlar Perşembe Günü

TC Kimlik Numarasının Son Rakamı 8 ve 9 ile biten vatandaşlar Cuma Günü başvurularını kolaylıkla yapabileceklerdir.

pandemi yardım başvurusu nasıl yapılır pandemi yardım başvurusu 1100 tl pandemi yardım başvurusu