2022 polis maaşları ne oldu ?

TAKİP ET

Yeni yılla birlikte maaşlara da zamlar yapıldı. Polis olmak isteyen ya da polis olan kişiler,maaşlarının ne kadar zamlandığı merak etmektedir. Polis olmak isteyen kişiler ne yapmalıdır? Bu haberimizde polislik ile ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik ...

Reklam
Reklam

Polis teşkilatları her ülkenin kendi anlayışına göre organize edilip ülkesinde suçları ve dış tehditleri engellemek için oluşturulmuşlardır. Ülkeleri içerisinde her türlü suça karşı mücadele etmektedirler. Polis aileleri için lojmanlar bulunmaktadır. Bu lojmanlarda düşük fiyatlarla kalmaktadırlar.

2022 polis maaşları

657 kanununa tabi olan polislerin, maaşları enflasyon oranlarına göre değişmektedir. Evli-bekar ya d çocuklu olanların , hizmet yılı ile kademesi farklı olan polislerin maaşları değişiklik göstermektedir.

ur ve memur emeklilerine 2022 yılının ilk 6 ayı için yüzde 25.65 oranında zammı yapıldı.

aYapılan son zamla ardından öğretmenler 6354 lira, polisler 9599 lira, hemşireler 6733 lira, vaizler ise 6449 lira maaş alacak.

Bu maaşlara ek olarak dil tazminatı, ek tazminat çocuk yardımı, aile yardımı gibi rakamlarda eklenmektedir.

İllere göre polislerin çalışma saatleri değişmektedir.

Polis olmak için Polis Akademisi Başkanlığı’na bağlı Pomem,Pmyo ve Paem birimlerinden birine girmek ve burada eğitimleri tamamlamak gerekmektedir.

 

polis maaşları polis maaşları 2022 polis maaşları 2021 polis maaşları 2021 ne kadar polis maaşları ne kadar