2022 PTT kargo ücretleri ne kadar? PTT kargo gönderim ücreti nasıl hesaplanır?

TAKİP ET

PTT ile kargo göndermek isteyen vatandaşlar tarafından kargo ücretlerinin ne kadar olduğunu merak ediliyor. Vatandaşlar tarafından PTT kargo ücretleri araştırılıyor. Peki, 2022 PTT kargo ücretleri ne kadar? PTT kargo gönderim ücreti nasıl hesaplanır? İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Kargolarını daha hesaplı bir şekilde göndermek isteyen vatandaşlar PTT kargoyu tercih ediyor. Bu kapsamda her yıl değişiklik gösteren PTT kargonun 2022 yılı kargo gönderim ücretlerinin ne kadar olduğu vatandaşlar tarafından araştırılıyor. 

2022 PTT kargo gönderim ücretleri ne kadar? 

PTT'nin resmi internet sitesi üzerinden göndermek istediğiniz kargonun, ağırlık, en, boy, yükseklik ve desi bilgilerini doğru olarak doldurduğunuz takdirde ücretlendirme bilgisine erişebilirsiniz. PTT'den alınan bilgilere göre genel fiyatlandırılma şu şekilde; 

PTT kargoda 1 kg olan gönderinin ücreti (1 kg dahil olmak üzere) 26,00 TL'dir. 

PTT kargoda 2 kg olan gönderinin ücreti (2 kg dahil olmak üzere) 30,00 TL'dir. 

PTT kargoda 3 kg olan gönderinin ücreti (3 kg dahil olmak üzere) 32,00 TL'dir. 

PTT kargoda 4 kg olan gönderinin ücreti (4 kg dahil olmak üzere) 35,00 TL'dir. 

PTT kargoda 5 kg olan gönderinin ücreti (5 kg dahil olmak üzere) 38,00 TL'dir. 

PTT kargoda 6 kg olan gönderinin ücreti (6 kg dahil olmak üzere) 41,00 TL'dir.  

PTT kargoda 3 kg ile 30 kg olan gönderinin her 1 kg ücreti (30 kg dahil olmak üzere) 3,00 TL artmaktadır. 

Ağırlığı fazla olan gönderilerin ücretlendirilmesi ise şu şekildedir; 

30 kilogramdan 50 kilograma kadar olan gönderide her 1 kg için olmak üzere ücreti 3,00 TL artış göstermektedir.  

50 kilogram ve daha ağır gönderiler için her bir kilo başına kadar olan gönderinin ücreti 3,00 TL artmaktadır.  

Ayrıca ticari olup olmamasına bakılmaksızın muhteviyatında kitap, dergi, mecmua, gazete, fotokopi ile çoğaltılmış ve diğer yayın materyalleri bulunan tüm gönderiler için 0-250 gr 5,00 TL, 251-500 gr 7 TL, 501-1000 gr 9 TL olmakla beraber 1 kg üzerindekilere ise mevcut tarife üzerinden yüzde 30 indirim şeklinde uygulanmaktadır.  

PTT kargo ücreti nasıl hesaplanır? 

PTT kargo ücreti hesaplama işlemini kendiniz de yapabilirsiniz. Basit olan bu hesaplamada, göndermek istediğiniz ürünü önceden paketlemeli ve PTT şubelerine hazır bir şekilde ulaştırmalısınız. Paketi halde vereceğiniz kargonun ne kadar tutacağını hesaplamak üzere metre yardımıyla ölçmeniz gerekecek. Bu sayede paketin desi bilgisini öğrenecek ve kaç desi olduğunu ortaya çıkaracaksınız. 

PTT kargo fiyatı desi üzerinden hesaplanmaktadır. Paketin eni, boyu ve yüksekliği birbiriyle çarpılıp, çıkan sayıysa 3.000’e bölünmelidir. Bunu küçük bir örnekle açıklamak gerekirse, gönderilecek olan paketin ölçüleri şu şekilde olsun; 

1 KG ağırlığında, 

10 cm boyunca, 

10 cm genişliğinde, 

5 cm yüksekliğinde  

10x10x5/1000=0,17 sonucuna ulaşıyoruz. Bu sonuç paketimizin desi değeridir. Bu durumda 1 kg’lık bir paket için 26 TL kargo ücreti ödeyeceksiniz demektir. 

PTT kargo ücreti hesaplama 

​​​​​​​

PTT kargo adrese teslim yapıyor mu? 

PTT kargonun adrese teslim hizmeti bulunmaktadır. 26,00 TL’lik ücrete adrese teslim hizmeti kişinin şubeden alacağını belirtmeniz durumunda kargo ücretinde 6 TL inerek 20,00 TL olacaktır. 

PTT kargo kapıda ödeme ücreti ne kadar? 

PTT kargo kapıda ödeme sisteminde gönderiye göre fiyatlar değişiklik göstermektedir. Örneğin, 1 kg olan bir kargonun 26 TL olan normal ücreti alıcıya teslimde 31 TL olmaktadır. 

PTT karşı ödemeli kargo nasıl ödenir? 

PTT’yle karşı ödemeli kargo gönderimi yapabilirsiniz. Kargoyu şubeye teslim ederken ücret bilgisini “karşı ödemeli” olarak belirtmeniz yeterlidir. Bu durumu belirtmediğiniz zaman kargo ücreti size yansır.

ptt ptt kargo ptt kargo ücreti ptt kargo ücretleri ptt kargo gönderim ücreti ptt kargo gönderim ücreti ne kadar 2022 ptt kargo ücretleri 2022 ptt kargo gönderim ücreti ptt kargo ücret hesaplama ptt kargo gönderim ücreti hesaplama