2022 Ramazan Bayramında bankalar açık mı? Ramazan Bayramı banka çalışma saatleri 2022

TAKİP ET

Ramazan Bayramı için artık sayılı günler kalırken vatandaşlar ise Ramazan Bayramı'nda bankaların Durumunu merak ediyor. Peki, Ramazan Bayramında bankalar açık mı 2022? Ramazan Bayramı banka çalışma saatleri nasıl 2022?

Reklam
Reklam

On bir ayın sultanı ramazan ayı Artık yavaş yavaş Sonra veriyor ve Ramazan Bayramı yaklaşıyor. Bayram öncesinde tatilin kaç gün olduğunu merak eden vatandaşlar ise bayramda bankaların açık olup olmayacağını araştırıyor. 2 Mayıs Pazartesi günü başlayacak olan Ramazan Bayramı 4 Mayıs tarihinde sona erecek ve 5 Mayıs Perşembe yeniden mesai başlayacak. Peki, bankalar Bayram tatilinde açık olacak mı? Bankalar ne zaman bayram tatiline giriyor?

Bankalar Bayram tatilinde açık olacak mı?

Dini bayramlar resmi tatil olarak kabul ediliyor. Bu nedenle bankalar Bayram tatili boyunca faaliyet göstermeyecek. Yani 2, 3 ve 4 Mayıs tarihlerinde bankalar kapalı olacak.

Bankalar ne zaman bayram tatiline girecek?

Bildiğiniz üzere bankalar hafta sonu da kapalı oluyor. Yani 29 Nisan 2022 cuma gününden itibaren bankalar kapanacak ve Bayram tatili bitene kadar kapalı olacak. 5 Mayıs 2022 Perşembe günü itibariyle de yeniden bankalar açılacak normal Mesai saatlerinde çalışmaya devam edecek. bankaların kapalı olduğu süre boyunca bankacılık işlemlerinizi online bankacılık hizmetleri üzerinden ya da mobil bankacılık üzerinden yapabilirsiniz. Bunun yanında banka ATM'leri üzerinden de tatil boyunca işlem yapmak mümkün olacak.