2022 Rebiülevvel ayı başlangıcı ne zaman? Diyanet 2022 Rebiülevvel ayı başlangıç tarihi

TAKİP ET

Yeni yıla girmemizle beraber Rebiülevvel ayının ne zaman başlayacağı meran konusu oldu. Müslümanlar için önemli aylardan birisi olan Rebiülevvel ayında yapılacak ibadetler de araştırılmaya başladı. Peki 2022 Rebiülevvel ayı başlangıcı ne zaman? Diyanet 2022 Rebiülevvel ayı başlangıç tarihi ve daha fazla detay haberimizde yer almaktadır.

Reklam
Reklam

Yeni yıla girmemizle beraber Rebiülevvel ayının ne zaman başlayacağı meran konusu oldu. Müslümanlar için önemli aylardan birisi olan Rebiülevvel ayında yapılacak ibadetler de araştırılmaya başladı.  Hicri takvimin Safer ayından sonra gelen üçüncü ayı olan Rebiülevvel ayı 2022 yılında 27 Eylül Salı günü başlayacak 26 Ekim Çarşamba günü sona erecektir. Rebiülevvel ayında Mevlid Kandili idrak edilmektedir. 

Rebiülevvel ayında neler yapılır?
Ay’ın hareketleri esas alınarak hazırlanan Hicri takvim aylarından birisi olan Rebiülevvel ayında Peygamber Efendimiz (S.A.V) doğmuştur. Resulullah (S.A.V) bu ayda doğduğun için arabi ayların en şereflisi olarak nitelendirilen Rebiülevvel ayına özel bir dua ya da ibadet şekli bulunmamaktadır. Peygamber Efendimiz (S.A.V) yapmış olduğu günlük ibadet ve dualar bu ayda da yapılır. Kamer aylarının üçüncüsü olan Rebiülevvel ayında belalardan korunmak için günahlara tövbe etmeli, çokça istiğfar çekmeli, kaza namazı kılmalı, sadaka vermeli ve salavatlar çekilmelidir.
Resul-i Ekrem (S.A.V) Efendimiz şöyle buyurdu: "Sadaka belâyı def eder ve ömrü uzatır." (Heysemi, Mecmaü’z-Zevaid, III/63)

Rebiülevvel Rebiülevvel ayı ne zaman Rebiülevvel ayı