2022 Rebiülevvel ayı ne zaman? Diyanet Rebiülevvel ayı başlangıç tarih bilgisi

TAKİP ET

2022 yılına girilmesiyle beraber Rebiülevvel ayının ne zaman olduğu en çok merak edilen konular arasında yerini aldı. Hz. Muhammedin (S.A.V) dünyaya geldiği bu ay, ayların en hayırlısı kabul edilmektedir. Bu ayda ibadetlerini artırmak isteyen Müslümanlar Rebiülevvel ayının ne zaman olduğunu araştırıyor. Peki, 2022 Rebiülevvel ayı ne zaman başlayacak? Rebiülevvel ayında neler yapılır? 2022 Rebiülevvel tarihi ne zaman? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı haberimizde…

Reklam
Reklam

Hicri takvimin Safer ayından sonra gelen üçüncü ayı olan Rebiülevvel Müslümanlar için önemli bir yere sahiptir. Pek çok Müslüman internette Rebiülevvel’in ne zaman olduğunu araştırmaya başladı. Ayların en hayırlısı kabul edilen bu ayda neler yapılması gerektiği de merak edilen konular arasında yerini aldı. Mevlid Kandili’nin de içinde olduğu bu ayda ibadetlere daha çok önem verilmektedir. Peki, 2022 Rebiülevvel ayı ne zaman başlayacak? Rebiülevvel ayında neler yapılır? 2022 Rebiülevvel tarihi ne zaman? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı haberimizde…

 

2022 REBİÜLEVVEL AYI NE ZAMAN?

Müslümanlar için önemli aylardan biri olan Rebiülevvel ayı ibadetlerin arttığı aylardan birisidir. Rebiülevvel, bu yıl 27 Eylül 2022 tarihinde başlayacak ve 26 Ekim 2022 tarihinde sona erecektir.

Hicri takvime göre Muharrem ve Safer'in ardından gelen Rebiülevvel ayında Mevlid Kandili de idrak edilmektedir.

 

REBİÜLEVVEL AYI NE DEMEK?

Rebiülevvel ayı Ay’ın hareketleri esas alınarak oluşturulan İslamî takvimde yer alan aylarından birisidir. Resulullah (S.A.V), bu ayda dünyaya geldiği için arabi ayların en şereflisi olarak nitelendirilmektedir. Doğum vakti sabaha yakın bir zamandır. Bugün, günlerin en sevinçlilerinden kabul edilerek değerlendirilir.

 

BU AYDA HANGİ İBADETLER YAPILIR?

Rebiülevvel ayı Hz. Muhammed’in (S.A.V) dünyaya geldiği ayların en hayırlısı olarak kabul edilmektedir. Mevlid Kandili’nin kutlandığı bu ayda özel bir dua veya ibadet şekli yoktur. Hz. Peygamberin (S.A.V)  yaptığı günlük ibadet ve dualar, bu ayda da yapılmaktadır.

Kamer aylarının üçüncüsü olan Rebiülevvel ayında belalardan korunmak için dua edilmeli ve günahlar içinde tövbe etmeli, çokça istiğfar çekmeli, kaza namazı kılınmalıdır. Bu ayda sadaka vermek ve salavat çekmek de yapabileceğiniz en güzel ibadetlerdendir. 

Resul-i Ekrem (S.A.V) Efendimiz şöyle buyurdu: "Sadaka belâyı def eder ve ömrü uzatır." (Heysemi, Mecmaü’z-Zevaid, III/63)

Rebiülevvel Rebiülevvel ayı Rebiülevvel ayı ne zaman Rebiülevvel ayı tarihi Diyanet