2022 Rusya askeri gücü nasıl? Rusya askeri gücü dünyada kaçıncı sırada? Rusya askeri gücü sıralaması kaç?

TAKİP ET

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerilimin ardından Rusya askeri gücünün dünyada kaçıncı sırada olduğu merak edilmeye başladı. Rusya askeri gücü vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Rusya askeri personel sayısı, Rusya askeri envanteri, Rusya asker sayısı gibi rakamlar araştırılıyor. Peki, Rusya askeri gücü dünyada kaçıncı sırada? Rusya askeri gücü sıralaması kaç? Rusya'nın kaç savaş uçağı var? İşte yanıtı…

Reklam
Reklam

Son günlerde sıkça gündemde yerini alan ve en önemli olaylardan biri olan Rusya Ukrayna gerilimi birçok kişi tarafından konuşuluyor. Bu yaşanan gerilimin ardında vatandaşlar Rusya askeri gücü hakkında araştırma yapmaya başladı. Rusya askeri personel sayısı, Rusya askeri envanteri, Rusya asker sayısı gibi rakamlar araştırılıyor. Her sene değişebilen rakamların 2022 yılı içerisinde ne kadar olduğu fazlasıyla merak ediliyor. Peki, Rusya askeri gücü dünyada kaçıncı sırada? Rusya askeri gücü sıralaması kaç? Rusya'nın kaç savaş uçağı var? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı haberimizde…


2022 RUSYA ASKERİ GÜCÜ 
Son günlerde sık sık Rusya ile ilgili haberler duymaktayız. Vatandaşlarda bu konuyla ilgili daha detaylı bilgi alabilmek için internette araştırmalarını hızlandırdı.  Rusya Silahlı Kuvvetleri, Rusya'yı karadan, havadan ve denizden gelebilecek her türlü saldırıya karşı korumakla görevli olan askerî kuvvet. Rusya Kara Kuvvetleri, Rusya Hava Kuvvetleri, Rusya Deniz Kuvvetleri, Rusya Stratejik Füze Kuvvetleri, Rusya Hava İndirme Kuvvetleri ve Rusya Uzay Kuvvetleri'nden askeri birliklerden oluşmaktadır.

RUSYA ASKERİ PERSONEL SAYISI
Rusya’nın askeri personel sayısı birçok kişi tarafından araştırılmaktadır. Rusya Silahlı Kuvvetleri'nin 1.014.000 aktif 2.000.000 yedek personeli bulunmaktadır. Ayrıca asker sayısı bakımından Dünya'da 2. büyük güçtür.

Askerlik yaşı: 18
Zorunlu askerlik: 12 ay
Etkin personel sayısı: 1.014.000
Rezerve personel sayısı: 2.000.000
Harcamalar: 42 milyar $ (FY09)



RUSYA KARA KUVVETLERİ GÜCÜ
Rusya’nın kara kuvvetleri gücü birçok kişi tarafından merak ediliyor. Rusya Kara Kuvvetleri, Rusya'yı karadan gelebilecek her türlü saldırıya karşı korumakla görevlidir. Bu kuvvet 1992 yılında kurulmuştur. Rusya Silahlı Kuvvetleri komutası altındaki en büyük kuvvettir.

230.000 Personel
15.398 Tank
31.298 Zırhlı Araç
5.972 Kundağı Motorlu Silahlar
4.625 Çekili Topçular
3.793 Çoklu Roketatarlar


RUSYA HAVA KUVVETLERİ GÜCÜ
Rusya’nın hava kuvvetleri gücü birçok kişi tarafından merak ediliyor Rusya Hava Kuvvetleri, Rusya'yı havadan gelebilecek her türlü saldırıya karşı korumakla görevlidir. Rusya Silahlı Kuvvetleri komutası altındaki en büyük 2.kuvvettir.

150.000 Personel
2.245 Uçak
1.715 Helikopter
658 İnsansız Hava Aracı


RUSYA DENİZ KUVVETLERİ GÜCÜ
Rusya’nın deniz kuvvetleri gücü birçok kişi tarafından merak ediliyor Rusya Deniz Kuvvetleri, Rusya'yı denizden gelebilecek her türlü saldırıya karşı korumakla görevlidir. Rusya Silahlı Kuvvetleri komutası altındaki en büyük 4.kuvvettir.

80.000 Personel
1 Uçak Gemisi
4 Savaş Gemisi
15 Destroyer
81 Korvert
60 Denizaltı
14 Sahil Güvenlik Botu
45 Mayın Gemisi
 

Rusya askeri gücü dünyada kaçıncı sırada Rusya askeri gücü sıralaması kaç Rusya ın kaç savaş uçağı var 2022 Rusya askeri gücü Rusya Rusya asker sayısı Rusya askeri gücü