2022 saç ekimi fiyatları ne kadar? Saç dökülmesi neden olur?

TAKİP ET

Günlük hayatta saçlarıyla ilgili çeşitli konularda sorunlar yaşayan insanlar internet üzerinden ucuz saç ekimi fiyatları, uygun saç ekimi fiyatları, saç ekimi fiyat gibi terimlerini araştırıyor. Peki 2022 saç ekimi fiyatları ne kadar? Saç dökülmesi neden olur? Yanıtları haberimizde...

Reklam
Reklam

İnsanların bir çoğun saç kaynaklı sorunlar baş gösterebiliyor. Saç dökülmesi de bu sorunlar arasında en çok görülen sorunlardan birisi olarak öne çıkıyor. Bu sorunun çözülmesi için de genellikle saç ekimi yöntemi tercih ediliyor. En uygun fiyatlı saç ekimi yapan yerlerini öğrenmek isteyen insanlar arama motorları üzerinden  ‘’ucuz saç ekimi fiyatları, uygun saç ekimi fiyatları, saç ekimi fiyat’’ gibi terimleri araştırmaya devam ediyor. 2022 saç ekimi fiyatları ne kadar? Saç dökülmesi neden olur?
Saç Dökülmesi Neden Olur?
Sağlıklı bir saç derisinde ortalama olarak 100 bin saç teli bulunur. Yetişkinlerin saçlarından tarama ve yıkama işlemi sebebiyle günlük ortalama 100 ila 150 civarında saç teli dökülebilir. Fakat bu endişe gerektiren bir durum değildir. Vücuttaki demir dengesinin sağlanması için belirli bir miktarda saçın dökülmesi kötü değil aksine iyidir. Fakat bu normalin üzerinde bir saç dökülmesi yaşayan insanların cildiye bölümüne müracaat etmeleri faydalı olabilir. 
Saç dökülmesi genellikle aşırı kimyasal maddeye maruz kalma, genetik yatkınlık, stres, depresyon, düzensiz ve dengesiz beslenme gibi durumlarda ortaya çıkar. Genellikle 2 ay kadar süren saç dökülmesi yılda 3 kez gerçekleşmektedir. Bu durum insandan insana değişiklik gösterebilir. 2 aydan uzun süre saç dökülmesi yaşayan kişilerin yine hastaneye başvuru yapması önerilmektedir. 
2022 Saç Ekimi Fiyatları Ne Kadar?
Yukarıda belirtilen sebeplerden dolayı ortaya çıkan saç dökülmesi probleminin aşırı bir şekilde yaşanması durumunda ilaç tedavisinin dışında genellikle saç ekimi yöntemi tercih edilmektedir. Saç ekimi yaptırmak isteyen kişilerin bu işlemlerini alanında uzman bir kişiye yaptırmaları önemlidir. Çünkü yanlış yapılan saç ekimi saçların dökülme sürecini daha da hızlandırabilir. Piyasadaki en uygun fiyatlı saç ekimi yapan yerleri merak eden insanlar internet üzerinden araştırmalarına devam ediyor. Saç ekimi fiyatları güncel döviz kuru fiyatlarına bağlı olarak değişebiliyor. İşte 2022 saç ekimi fiyatları:
5000-5500 greft saç ekimi
5000-5000 greft saç ekimi yapılması gereken kişi, 5000 greft için 10.000 TL, 5500 greft için 11.000 TL ödemelidir. Bu ücret, tercih edilen kliniğe göre değişiklik gösterebilir.
4000-5500 greft saç ekim fiyatı
Doktor tarafından analiz edildikten sonra 4000 grefte ihtiyacı olduğu söylenen bir hasta, saç ekim işlemi için 8000 TL ödemelidir. Bu ücret, tercih edilen kliniğe göre değişiklik gösterebilir.
3000-3500 greft saç ekim fiyatı
Doktor tarafından analiz edildikten sonra 3000 grefte ihtiyacı olduğu söylenen bir hasta, saç ekim işlemi için 6000 TL ödemelidir. Eğer bu işlem için 3500 greft kullanılmasına karar verildiyse ortalama 7000 TL'lik bir maliyet çıkacaktır. Bu ücret, tercih edilen kliniğe göre değişiklik gösterebilir.
2000-2500 greft saç ekim fiyatı
Seyrek alanın çok olmadığı ve kafanın sadece bir kısmına yapılacak saç ekiminde çok fazla grefte ihtiyaç duyulmaz. 2000 greft için 4000 TL, 2500 greft için ise 5000 TL'lik bir ödeme planı yapılabilir. Bu ücret, tercih edilen kliniğe göre değişiklik gösterebilir.
 

2022 saç ekimi fiyatları saç ekimi fiyat saç ekimi saç dökülmesi ucuz saç ekimi fiyatları