2022 Sağlık çalışanları nöbet ücretlerine ne kadar zam yapıldı? Sağlık çalışanları nöbet ücretleri ne kadar arttı?

TAKİP ET

2022 yılı ile beraber yapılan zamlar en çok merak edilen konular arasında yerini alıyor. Sağlık personelinin 2022 yılı ocak ayı memur zammıyla beraber ek zam ilaveli nöbet ücretleri de belli oldu. Sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerine ne kadar zam yapıldığı araştırılıyor. Peki, 2022 Sağlık çalışanları nöbet ücretlerine ne kadar zam yapıldı? Sağlık çalışanları nöbet ücretleri ne kadar arttı? İşte yanıtı…

Reklam
Reklam

Uzman Tabip, Pratisyen hekim, Diş Tabibi, Eczacı gibi branş bazında Yüksek okul mezunu Sağlık personelleri ve Lise mezunu sağlık çalışanlarının yanında diğer branşlardaki tüm sağlık personellerinin 1 Ocak 2022'den geçerli ek zamlı nöbet ücretleri Maliye Bakanlığı tarafından açıklandı.  Yapılan zamlarla ücretlerin ne kadar olduğu merak ediliyor. Saatlik nöbet ücretleri çalışanın unvanına çalışma saatine göre değişiklik göstermektedir. Peki, 2022 Sağlık çalışanları nöbet ücretlerine ne kadar zam yapıldı? Sağlık çalışanları nöbet ücretleri ne kadar arttı? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı haberimizde…

 

       

2022 Sağlık Çalışanı Nöbet Ücretleri Ne Kadar Oldu?

Sağlık çalışanlarına yapılan zamlar merak ediliyor. Yapılan hesaplamada, Acil servis, yoğun bakım, diyaliz gibi özellikli birimlerle normal birimlerde tutulan nöbet ücret farkları ayrı ayrı gösterilmiştir.  Kesintisiz olarak en az 6 saat nöbet tutarak nöbet ücreti almaya hak kazanan sağlık personellerinin zamlı nöbet ücretleri gibi ayda maksimum kaç saat nöbet tutabilecekleri de değişkenlik gösteriyor. Aile sağlığı ve toplum merkezi çalışanları ayda maksimum 60 saat nöbet tutabilirken diğer kurumlarda çalışan personeller ayda maksimum 130 saate kadar nöbet tutabiliyor. 

 

Sağlık Personeli Saatlik Nöbet Ücreti Ne Kadar?

Sağlık personeli saatlik nöbet ücreti; personelin unvanına, hangi birimde çalıştığına göre değişiklik gösterebiliyor. Sağlık personelleri için 2022 yıllında saatlik nöbet ücreti, yaklaşık 17,66 TL ile 31,79 TL arasında değişiyor.




 

Uzman Doktor Nöbet Ücreti Ne Kadar?

Uzman doktorlar, normal nöbet ücreti olarak 2022 yılında saatlik 35,32 TL kazanacak. Uzman doktor, eğer ameliyathanede nöbet tutarsa saatlik ücreti yaklaşık 52,98 TL’ye çıkıyor.

 

Pratisyen Doktor Nöbet Ücreti Ne Kadar?

Pratisyen doktorlar, normal nöbet ücreti olarak 2022 yılında saatlik NET 31,55 TL kazanıyor. Ameliyathanede nöbet tutan pratisyen doktorlar, saatlik NET 47,32 TL nöbet ücreti kazanıyor.

 

Diş Doktoru Nöbet Ücreti Ne Kadar?

Diş doktorları için nöbet ücreti normal şartlarda saatlik NET 28,04 TL olarak hesaplanıyor. Ameliyathanede çalışan diş doktorları, saatlik NET 42,06 TL nöbet ücreti kazanıyor.

 

Eczacı Nöbet Ücreti Ne Kadar?

Eczacılar için nöbet ücreti 2022 yılında saatlik 28,04 TL kazanacak. 

 

Yüksekokul Mezunu Sağlık Personeli Nöbet Ücreti Ne Kadar?

Yüksekokul mezunu sağlık personelleri, saatlik NET 21,03 TL nöbet ücreti alıyor. Ameliyathanede görev alan yüksekokul mezunu sağlık personelleri ise saatlik NET 31,55 TL nöbet ücreti kazanıyor.

 

Lise Mezunu Sağlık Personeli Nöbet Ücreti Ne Kadar?

Lise mezunu sağlık personelleri normal şartlarda saatlik NET 17,53 TL nöbet ücreti kazanırken ameliyathanede ya da Acil Servis Biriminde görev almaları durumunda bu ücret, saatlik NET 26,29 TL oluyor.

 

Şoför, VHKİ vb. Diğer Personel Nöbet Ücreti Ne Kadar?

Diğer personel olarak çalışan sağlık personellerinin 2022 yılındaki saatlik nöbet ücreti NET 12,85 TL olarak hesaplanıyor. Diğer personel, ameliyathanede ya da Acil Servis Biriminde görev alıyorsa saatlik nöbet ücreti 19,27 TL’ye yaklaşıyor.

 

2022 Hemşire Nöbet Parası Ne Kadar?

Hemşire nöbet parası 2022 yılında, söz konusu hemşirenin yüksekokul ya da lise mezunu olmasına göre değişiklik gösterir:

Lise mezunu bir hemşire normal nöbet ücreti olarak NET 17,53 TL kazanırken ameliyathane, Acil servis veya yoğun bakım da nöbet tutması durumunda NET 26,29 TL kazanır. Kişi, Ulusal Bayramlar veya Dini bayramlarda nöbet tutarsa normal nöbet ücreti olarak NET 21,90 TL, Ameliyathane, Acil servis veya yoğun bakım da nöbet ücreti olarak saatlik NET 32,86 TL alır.

Yüksekokul mezunu ( Lisans-Ön lisans ) bir hemşire normal nöbet ücreti olarak saatlik NET 21,03 TL alırken ameliyathanede nöbet tutması durumunda NET 31,55 TL kazanır. Kişi, Ulusal Bayramlar veya Dini bayramlarda nöbet tutarsa saatlik 26.29 TL alır. Ulusal Bayramlar veya Dini bayramlarda Ameliyathane, Acil servis veya yoğun bakım GİBİ ÖZELLİKLİ BİRİMDE görev alması durumunda ise saatlik nöbet ücreti NET 39.44 TL olur.

2022 Sağlık çalışanları nöbet ücretleri Sağlık çalışanları nöbet ücretlerine ne kadar zam yapıldı Sağlık çalışanları nöbet ücretleri ne kadar arttı