2022 Scream (Çığlık) film konusu ve oyuncu kadrosu

TAKİP ET

İlk filminin 1996 yılında piyasadaki yerini almasıyla ve devam filmleriyle akılda kalan Scream, Türkçe karşılığıyla Çığlık, 2022 yılında yeni filmiyle yeniden izleyici karşısına çıktı. Scream (Çığlık) filminin konusu, yorumu ve daha birçok merak edilen konuların bulunduğu içeriğimiz ile sizlerleyiz. Bu inceleme yazısında Scream (Çığlık) filminin konusu, yorumu, incelemesi, IMDb puanı gibi aklınıza takılacak birçok sorunun yanıtlarıyla karşılaşacaksınız.

Reklam
Reklam

 Scream, 1996 yılında piyasaya girdiğinde; kimse bu serinin yüksek gişe hasılatı yakalayıp yıllar boyunca hizmet verecek bir ürüne dönüşeceğini beklemiyordu. 1997 ve 2000 yılındaki devam filmlerinin ardından hemen her korku filminin içinde bulunduğu slasher evrenine dahil olan proje, 2011 yılındaki dördüncü filmiyle hikayesini noktalamış gibi gözüktü. Fakat bu noktada da franchise gücü devreye girdi ve Scream hayranları, 2015 yılında, 3 sezon süren dizi uyarlamasıyla anılarını tekrar yaşama fırsatı buldu. 



Genel olarak aynı konsepti işleyen bu 25 yıllık birikimin sonucunda, yönetmenler Matt Bettinelli Olpin ve Tyler Gillett, Çığlık’a yeni bir hava katmak üzere yola çıktı. 

Scream serisi hemen her devam filmi taşıyan diğer projelerde de olduğu gibi; kendisine özgü klişeler barındırmaktadır. Fakat, izleyicilerinin ve hayranlarının severek takip edeceği meta korku kavramında asla vazgeçmemektedir. Birbirleriyle bağlantılı karakterler, ölüme ve kana susamış bir katil ve benzeri unsurlar... 
 


Sream (Çığlık) film yorumu 

Çığlık, yıllar önce Ghostface katiliyle uğraşan ve bundan dolayı onlarca ölü bedeni toprağın altına gömen Woodsboro halkından görsellerle başlamaktadır. Yıllar sonra, bugünlerdeyse, ortalık bir nebze sakin gözükse de küçük Tara’nın başına gelen kaotik olay sonucu katilin geri döndüğü anlaşılmaktadır. 



Tara’ya yardımcı olmak için kasabaya dönen ablası Sam ile erkek arkadaşı Richie’nin kasabaya gelişiyle ölümlerin, tehditlerin arttığı görülmektedir. Yıllar önce gerçekleşen seri cinayetler sonucu belli başlı bunalımlı bir hayat süren gençler Liv, Wes , Amber ve ikizler Mindy ve Chad , insanların ağızlarından düşürmediği katille yüzleşmek ve aynı zamanda da yüzleşmemek için büyük bir savaş vermek zorunda kalacaktır. Yıllar önceki cinayet girişimleriyle yakın ilişkiler kuran Sidney’in de kasabaya geri dönerek cinayet zincirini, bu kez, kırmaya çalışacaktır. 

1996 yılındaki Ghostface vakasına dayanan yeni film, bütün çekiciliğiyle, hikayesini ince ince işlemeye başladığında seyircilerin büyük bir kısmı zaten olay akışının içinde yer almaktadır. 



Çığlık tarzı filmlerde sıkça görülen “geç açılma” kavramı bu seri için geçerli olmazken daha ilk dakikasından itibaren fitili ateşlemektedir. Karakterlerin uyumu, yıllar evvel inşa edilen konseptle bağlantısındaki başarıya ek olarak; tam anlamıyla slasher özgünlüğünü taşıyan, onca klişeye rağmen tiyatrosunu eşsiz oynayan bir güdüye sahiptir. Seriye vahşi bir geri dönüş sağladığı yetmezmiş gibi dinamik oyuncu kadrosuyla da projesinin hakkını vermektedir.  

IMDb: 7,3 



Scream film oyuncu kadrosu 

David Arquette – Dewey Riley 

Neve Campbell – Sidney Prescott 

Courteney Cox – Gale Weathers 

Melissa Barrera – Samantha “Sam” Carpenter 

Jenna Ortega – Tara Carpenter 

Jasmin Savoy Brown – Mindy Meeks-Martin 

Mikey Madison – Amber Freeman 

Sonia Ben Ammar – Liv McKenzie 

Marley Shelton – Sheriff Judy Hicks 

Jack Quaid – Richard “Richie” Kirsch 

Dylan Minnette – Wes Hicks 

Mason Gooding – Chad Meeks-Martin ve diğerleri. 

scream scream filmi 2022 2022 scream çığlık çığlık filmi scream film konusu scream film oyuncu kadrosu scream film fragmanı scream imdb puanı