2022 SGK işitme cihazı ödemeleri İşitme cihazı alma şartları

TAKİP ET

işitme cihazı kullanan kişilerin sıklıkla araştırdığı ödeme seçeneklerinde devlet atkısı merak edilmektedir. İşitme cihazı ödemelerini belli şartları sağlayan kişilere yapılmaktadır. Yerine getirilmesi gereken şartlar nelerdir? İşitme cihazını devlet karşılıyor mu? Merak edilen işitme cihazı fiyatları ve detayları haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

İşitme cihazı ödemesi nasıl yapılır sorusu merak edilirken SGK destek veriyor mu sorusu sorulmaya başladı. İşitme cihazı için sağlık kurulu raporu nasıl çıkarılır? İşitme cihazını devlet karşılıyor mu? Değerli okurlarımız için merak edilenleri haberimizde yayınlandık

SGK işitme cihazını karşılıyor mu? 

İşitme cihazı devlet desteği Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sunulmaktadır. Hem sigortalılara hem de emeklilere işitme cihazı ödemesi yapılabilmesi için şartlar yerine getirilmek zorundadır. 

İşitme cihazı için sağlık raporu nasıl alınır? 

Öncelikle devlet hastanesi ya da üniversite hastanesinde kulak burun ve boğaz bölümünden bir randevu alın ve muayeneye gidin.

Doktora işitme kaybınız olduğunu ve cihaz kullanmak istediğinizi ya da mevcut cihazınızı yenilemek istediğinizi iletin.

Bunun üzerinde doktor işitme testi için odyometriye gönderir. Burada bir test yapılır.

Odyometri testi sonucunda eğer kulakların her ikisinde ya da birisinde işitme kaybı varsa bunu rapor eder ve doktora bildirir.

Doktor da işitme kaybı olduğunu gördükten sonra artık Kurula gönderir. Yani en az 3 kulak burun boğaz doktoruna daha evrağın imzalatılması gerekir.

3 kulak burun boğaz doktoruna imzalatıldıktan sonra hastanenin rapor merkezine gidilir. Rapor merkezi gerekli tüm evrakları inceledikten sonra sağlık kurulu raporunu düzenler ve başhekime imzalatır. Raporun bir nüshasını verir.Artık raporumuz tamamdır.

Heyet raporu nasıl alınır sayfamızdan raporu nasıl alabileceğiniz, randevu işlemleri ve tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

SGK katkısı ile işitme cihazı nasıl alınır? 

Hastane üzerinden kişi birçok işitme testlerine tabi tutulur. Doktor reçetesi alındıktan sonra sıra cihaz almaya gelir. SGK'ya bağlı olan cihaz satan yerlerden ürünler alındığında bir kısmı devlet tarafından karşılanmış olur. Her kaliteye göre birçok cihaz bulunmaktadır. 

2022 Devlet işitme cihazının ne kadarını karşılıyor? 

Kişinin alacağı cihaz devlete bağlı yerden alındığında tutarın %75'in devlet tarafından karşılanmaktadır. Raporu çıkardıktan sonra işitme merkezlerinden işitme cihazları fiyatları ssk tutarları konusunda bilgi alabilirsiniz. 

2022 SGK işitme cihazı pili ödemesi 

İşitme cihazı kullananların en çok merak ettiği pil fiyatları ve devlet desteği sıklıkla araştırılmaktadır.  Sosyal Güvenlik Kurumu geri ödeme desteği kapsamında cihazların pili bulunmamaktadır. 

işitme cihaz fiyatı işitme cihazı devlet karşılıyor mu işitme cihaz pili