2022 SGK Malulen emeklilik nasıl sorgulanır? Kimler malulen emekli sayılır?

TAKİP ET

Malulen emeklilik sorgulama yapılmasının nasıl gerçekleştiği sıkça araştırılmaktadır. Malulen emeklilik başvurusundan başvurunun kabul edilmesi için neler yapılmalıdır sorusu sıkça sorulmaktadır. Vatandaşların merak ettiği malulen emeklilik sorgulama ve rapor işlemleri detayları siz değerli okurlarımız için haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

Malulen emeklilik sorgulama ve evrak takibi sonrasında yapılması gerekenler vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. Malulen emeklilik süreci için nasıl başvuru yapılır? Malulen emeklilik nasıl sorgulanır? Malulen emeklilik için yapılması gerekenler nelerdir? İşte detaylar...

2022 Malulen emeklilik sorgulama 

Malulen emeklilik süreci yani başvurudan aylık bağlanma sürecine kadarki malulen emeklilik sonuçları sürecini doğru şekilde online olarak takip edebileceğiniz bir uygulama maalesef bulunmamakta. SGK evrak takip sisteminden evrak hareketlerine bakabilirsiniz ancak evrak sistemine de detaylı bilgiler girilmediğinden çok sağlıklı bilgi alınamamakta. En doğru bilgileri SGK'ya gidilerek alınması ön görülmektedir. 

Malulen emeklilik evrak takibi sorgulama nasıl yapılır? 

Sorgulama işlemi e-devlet üzerinden kolaylıkla yapılmaktadır. TC kimlik numarası ve şifreyle beraber sisteme giriş yapılır. Sonrasında ise işlem yapmak istedikleri SGK malulen emeklilik evrak takibi ne giriş yapılır. Son olarak SGK evrak takibi sayfasına girilir. 

Malulen emekli maaşı sorgulama nasıl yapılır? 

SSK malulen emekli sorgulaması için 4A Aylık Bilgisi,

Bağkur malul emeklilik sorgulama için 4B aylık bilgisi,

Emekli sandığı malulen emekli maaşı sorgulaması için ise 4C Aylık Bilgisi.

Malulen emeklilik işlemi ne kadar sürer? 

Vatandaşlar tarafından yapılan malulen başvurularının sonuçlanması için 2-3 ay süreye ihtiyaç duyulmaktadır. Durumun yoğunluğuna göre ise bu süre 5-6 aya kadar devamlılık göstermektedir. 

Malulen emeklilik maaşı hesaplaması nasıl yapılır? 

Malulen emekli maaşı hesaplaması yapıldığında SSK da kayıtlı olan mevcut gün sayısı 7200 günden az olanlara 7200 gün üzerinde olanlara maaş bağlanmaktadır. Bağ-kur üzerinden prim günü 9000 günden az olanlara 9000 gün üzerinden fazla mevcut gün sayısı üzerinden emekli maaşı bağlanmaktadır. 

malulen emeklilik malulen emekli maaşı sorgulama malulen emeklilik sorgulama