2022 SGK ve GSS primleri ne kadar oldu?

TAKİP ET

2022 yılına girilmesiyle birlikte SGK ve GSS primlerine ilişkin araştırmalar da devam ediyor. SGK ve GSS primlerinin ne kadar olduğu araştırılmaktadır. 2022 SGK ve GSS primleri ne kadar oldu? Bu haberimizde 2022 SGK ve GSS primlerine ilişkin detayları sizler için derledik. İşte SGK ve GSS primlerinin son hali....

Reklam
Reklam

2022 yılında ödenecek asgari ücretin belirlenmesiyle birlikte birçok sorun ortaya çıkıyor: SGK ve GSS primleri yeniden hesaplanarak SGK'ya yatırılacak Emeklilik hakkı açısından sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkı için de önemli olan prim ödemeleri, asgari ücret üzerinden belirlenir ve her ay için son 30 gündür. 2022 SGK ve GSS primleri ne kadar?

Tarım BAĞ-KUR ödemeleri ne kadar?

Tarım BAĞKUR kapsamına girenlere ek olarak 5. madde kapsamındaki sigortalılar da kendi primlerini öderler. 2022 yılından itibaren geçerli olan sistemde, ilgililer duruma göre Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez olmak üzere primleri taksitli olarak;   Ocak-Haziran dönemine ait primler Temmuz ayında,  Temmuz-Aralık primleri Ocak 2023'te ödenecektir. Bir sonraki  iş gününe kadar faizsizdir.

BAĞ-KUR primi ödenmezse ne olur?

BAĞKUR primleri zamanında ödenmezse faiz işletilir. İki ay ve daha uzun süre  prim ödenmezse, sigortalı  ve aile fertleri sağlık yardımlarından yararlanamazlar ve düzenli prim ödemeyenler %5 indirimden yararlanamazlar.   2021 yılından itibaren 4B borçları için icra ve haciz işlemi yapılmayacaktır.  Faizli borçlar için dönemsel  aflar ve yeniden yapılandırmalar getirildi Birikmiş BAĞKUR primleri kredi kartı ile dijital ortamda kolay ve güvenli bir şekilde ödenebiliyor. 

Serbest çalışanlarda BAĞ-KUR ödemesi

Serbest Meslek Mensupları Prim Bazlı Gelir Vergisi Beyannamesi, referans ayı takip eden her ayın son günü form veya e-Devlet Kapısı üzerinden şahsen doldurulabilir Dijital hizmetleriyle hayatınızı kolaylaştıran eSGK üzerinden prim, siz ödeme yapabilir.   Düzenli olarak ikramiye ödeyen kendi hesabına çalışanlar, aylık ücretlerinde 5 puanlık bir indirim hakkına sahiptir.  5 puana tekabül eden tutar Hazine tarafından karşılanmaktadır.  Gelir muafiyetinden yararlanan, 18 yaşını doldurmuş, 29 yaşını doldurmamış ve ilk defa sigortalı olan genç girişimcilerin primleri, ikramiyeye tabi gelir sınırından hesaplanmak kaydıyla, vergi daireleri tarafından 12 ay süreyle ödenir. .

2022 Genel Sağlık sigortası primleri ne kadar?

Sigortalı mesleki faaliyette bulunmayan vatandaşlar ile sigortasız ve bakmakla yükümlü oldukları kişilere sağlık hizmetlerinden yararlanma imkanı sağlayan "Genel Sağlık Sigortası" primi  aylık 150,12 TL olarak belirlendi. . GSS primi ödeyecek maddi geliri olmayanlar, evlerine hizmet veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurabilirler.  GSS ikramiyesi, gelir testini geçenler için kişi başına hane geliri brüt asgari ücretin 1/3'ünden az ise devlet tarafından ödenir.   2012 yılından itibaren zorunlu hale getirilen GSS, sağlık hizmetlerine erişimin önündeki engellerin kaldırılmasını amaçlamaktadır. 18 yaşını doldurmuş, okul hayatına devam etmeyen ve çalışmayan vatandaşlar kendi GSS primlerini ödemekle yükümlüdür.

2022 SGK ve GSS primleri SGK ve GSS primleri ne kadar?