2022 Vergi Haftası ne zaman? Vergi Haftası ne zaman başlıyor?

TAKİP ET

Her sene Şubat'ın son haftasında kutlanan Vergi Haftası, vergi bilincinin çocuklar ile gençlerde oluşturulması, toplumun bütün kesimleri tarafından benimsenmesi, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumlarının sağlanabilmesi ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele bilincinin oluşturulması gibi hedefleri amaçlamaktadır. Peki, 2022 Vergi haftası ne zaman? Vergi haftası ne zaman başlıyor? İşte detaylar...

Reklam
Reklam

1990 senesinden itibaren kutlanmaya devam eden Vergi Haftası, bu sene de yine Vergi Haftası kapsamında kutlanmaya devam edecek. Ülkemizde çeşitli etkinlikler ile kutlanan bu hafta, özel projeler ile verimli hale getiriliyor. Peki, 2022 Vergi Haftası ne zaman? İşte 2022 Vergi Haftası tarihi...

2022 Vergi Haftası ne zaman?
33. Vergi Haftası bu sene 21 ile 27 Şubat tarihleri arasında kutlanacak.
Vergi Haftası kutlamaları, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı'nca çeşitli tanıtım ve bilgilendirme faaliyetleri ile yürütülüyor.
Vergi Haftasına özel yapılacak etkinlikler neler?
Vergi Haftasına özel yapılacak etkinlikler şu şekildedir;
- Ülke genelinde, beyan, ödeme ve diğer vergisel yükümlülüklerini zamanında yerine getiren gönüllü uyum seviysei yüksek mükellefler vergi dairelerinde oluşturulmuş heyetlerce işyerlerinde ziyaret edilip sunulan hizmetler ile ilgili görüş ve önerileri alınacak.
- Genç girişimcilere vergiler ile alakalı bilgilendirme yapılarak "Genç Girişimcilere Vergi ve Sigorta Prim Teşviki" broşürleri dağıtılacak.
- Üniversitelerde stantlar kurulup vergi bilinci, kayıt dışı ekonomi, istihdam, kariyer imkanları gibi konularda bilgilendirmeler yapılacak.
- Tüm Türkiye'de okullardaki öğrencilere ziyaret gerçekleştirilerek vergiyle ilgili bilgilendirme çalışmaları yapılacak.
- Okullarda MEB ile ortak Vergi Bilincini Geliştirme Eğitimleri yapılacak.
- Vergi Haftası için hazırlanan "Şifre SİZsiniz, Geleceğin Garantisi Vergilerinizdir" ve "Kahveyle Hatrın, Verginle Katkın Olsun"sloganlarının yer aldığı genel afişler ile "Vergilerle Hayalleriniz Gerçek Olsun" sloganının yer aldığı öğrencilere yönelik olarak hazırlanan afişler 81 ilde asılacaktır.
 

2022 vergi haftası ne zaman vergi haftası nedir