2022 vergi levhası nasıl alınır? 6 aylık vergi levhasına esnaf kredisi nasıl alınır?

TAKİP ET

Bu yazımızın içeriğinde siz değerli takipçilerimiz ile 6 aylık vergi levhasına esnaf kredisi nasıl alınır? 2022 vergi levhası nasıl alınır? sorularını ve daha merak edilen pek çok soruyu yanıtlayacağız.

Reklam
Reklam

6 aylık vergi levhasına nasıl esnaf kredisi alınır? Yeni vergi levhası ile nasıl kredi çekilir? 6 aylık vergi levhasına nasıl kredi çekilir? 2022 vergi levhası nasıl alınır? 2022 basit usul vergi levhası ile nasıl kredi çekilir? Yeni esnaf olan bir kişi kredi çekebilir mi? gibi soruların cevaplarını sizler için araştırdık ve bu yazımızın içeriğinde bütün detayları ile paylaştık.

6 aylık vergi levhasına sahip olan esnafa esnaf kredisi verilir mi?
6 aylık vergi levhasına sahip olanlar, kredi veren bankalara bizzat başvuru yaptıktan sonra işletmeleri için gerekli olan ilk kuruluş süreçlerinde destek almaktadır. Kobi bankacılığı hizmeti sunmakta olan finans kuruluşları ile birlikte aynı zamanda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu 'na kayıtlı olan bankalarda kredi teamülleri dahilinde bu kişilere gereken miktarda finans desteği sunmaktadır. 6 aylık vergi levhasına sahi olan bir esnaf nasıl esnaf kredisi alır, vergi levham yeni olmasına rağmen yine de kredi imkanından yararlanabilir miyim şeklindeki soruları sorarak cevaplarını öğrenmek isteyen vatandaşlarımız için bu haberimizi hazırladık.

6 aylık vergi levhası olan esnaf kredisi!
Esnafların herhangi bir bankadan kredi kullanmaları için ilgili banka ile bir ticari ilişki içinde olmaları gerekmektedir. Bu ticari ilişkiye ise Kobi Bankacılığı ya da ticari kredi adı verilmektedir. Esnaf, finansal bir ilişki içinde olduğu bankaya işletmesini taıtmak için bazı gerekli olan evrakları teslim etmek zorundadır. Banka ise işletme gelirini, yıllık ve aylık olmak üzere elde edilen ciro miktarını, işletme sermayesini ve diğer bütün konuları tanıyarak 6 aylık vergi levhası olan esnafara özel olarak belli miktarda bir kredi limiti açmaktadır. Bu kredi limiti içerisinde mal sahibi tarafından ya da iş ortakları tarafından yapılmakta olan finansal talepler karşılanmaktadır ve işyerlerinin aylık olarak ödeme yapabilecekleri limit üzerinden de ticari kredi verilmektedir.
Burada yer alan en önemli husus ise, yeni esnafların yıllık ve aylık olarak ciro fırsatlarının sınırlı olması ve işletmenin yeni konumu nedeni ile de herhangi bir bilanço sağlayamamış olmasıdır. Bu sebeple de bankalar tarafından esnafların en az 6 aylık vergi levhasına sahip olmaları gerektiği koşulu öne sürülmektedir.

Vergi levhası üzerinden nasıl kredi çekilir?
Kobi kredileri, işletmelerin sermayeleri için rotatif bir gelir kaynağıdır. Belli dönemler için faiz ödemelerinin de mutlaa yapılması gerekiyor. Aylık elde edilen kazancını ve aylık olarak yapılacak olan ödemelerini faiz ödemesini hesaplayan firmalar için eşit taksit tutarlarına sahip olan ticari krediler çok daha fazla tercih edilmektedir. Aylık taksitli olarak alınan kredi ise hem işyerinin yenilenmesi, hem mal alımının yapılması, hem Sosyal Güvenlik Kurumu ödemelerinin gerçekleştirilmesi, hem vergi ödemelerinin yapılması hem de maaş ödemelerinin gerçekleştirilmesi açısından farklı ihtiyaçlar doğrultusunda kullanılmaktadır.

2022 yılı için nasıl vergi levhası alınır?
Vergi levhası almak için yapılan başvurular artık Gelir İdaresi Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır. Bu yüzden de kullanıcıların '' https://intvrg.gib.gov.tr/index.jsp?gn=eTbl '' adresi üzerinden giriş yapmaları gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra ise aşağıdaki adımların takip edilmesi gerekiyor.
* Sorgulamalar
* Vergi levhası işlemleri
* Vergi levhası oluştur
Yukarıda madde halinde sıralamış olduğumuz işlemler gerçekleştirildikten sonra ise vergi levhası oluşturulmaktadır. Görüntüle / Yazdır seçeneği ile birlikte sistemden vergi levhanızın çıktısını kolayca alabilirsiniz. Aynı zamanda yeni işletmeler için vergi levhası almaları konusunda vergi dairesine işe başlama bildirimi yapma zorunluluğu getirilmiştir. Bu sebeple de işe başlama bildirimi yapabilmek için de;
* Şirket ortağı olan kişilerin noter tarafında onaylanmış imza sirküleri
* Onaylı nüfus cüzdanı örnekleri
* İşyerine ait bir ikametgah belgesi olması gerekmektedir.

Ticari kobi kredisi çekmek için hangi belgelere sahip olmak gerekiyor?
İşletme adına ticari hesap açtırmak istiyorsanız eğer banka tarafında sizden tamamlamanız gereken birtakım evraklar istenecektir. Söz konusu bu evrak listesi ise şu şekilde sıralanmaktadır;
* İşletmeye ait olan vegi levhası
* Şirket ana sözleşmesi
* Faaliyet belgesi veya ticaret sicil gazetesi
* Şirket sahibi olan kişilerin nüfus cüzdanı fotokopileri
* İşletme sahibi olan kişinin veya işletme ortağı olan kişilerin imza beyannameleri
* Ortaklık varsa eğer bu ortaklığa ait olan bir sözleşme belgesi

Ticari kredi çeşitleri nedir?
Bankalar, ticari kredileri ilgili mevzuat hükümlerince vermektedirler. Söz konusu olan bu hükümlere göre de bankalar çeşit çeşit olan kredi paketleri belirlerler ve bu kredi paketlerinden de hangisi yeni esnaf için uygun ise o krediyi sunmaktadırlar. Bu kredilerden bazıları ise şu şekildedir;
* Nakdi krediler: Nakit ihtiyaçlarının karşılanması amacı ile verilen bir kredi türüdür. Bunlar ise şu şekildedir; spot kredisi, rotatif kredi, ticari kredi, kredili mevduat hesabı kredisi, iştira kredisi, iskonto kredisi, ticari araç kredisi, döviz kredisi ile dövze endeksli olan finansman kredisi. 
* Gayri nakdi krediler: Peşin para ödemesi yapılması dışında verilen finansal desteklerdir. Bunlar ise şu şekildedir; teminat mektupları kredisi, harici garantiler kredisi, akreditler kredisi, aval ve kabul kredisi, referans mektupları kredisi olarak sıralanmaktadır.

Vergi levhası ile nasıl kredi çekilir?
Esnaflar herhangi bir banka şubesine finansman almak için başvuru yapmaktadırlar. Başvuruda çekilecek olan kredi miktarının hangi amaç ile kullanılacağını ve ne kadarlık bir kredi miktarının gerekli olduğunu belirtmektedir. Kobi ilişkileri uzmanı tarafından yapılan talepte ise esnaflar için en uygun olan paketin ne olduğu belirlenmektedir ve bu kredinin de geri ödeme şeklinin nasıl olacağını gösteren evrak ile belgeler istenmektedir.
6 aylık vergi levhasından faydalanan esnaflar ise geçmişe dönük olarak 6 aylık dönem için işletmelerinin cirosunu gösteren belgelerini ise ilgili banka şubelerine sunmaktadırlar. Bu adımın tamamlanmas ile bankanın esnaf kredisi değerlendirme aşamasına geçiş yapılmaktadır. Değerleme sonucunda da kredi miktarı onaylanmaktadır fakat, talep edilen kredi miktarı ile vade süresi esnaf tarafından istendiği şekilde olmayabilir. Banka tarafından onaylanan geri ödeme planı esnafa bildirilmektedir. Daha sonra da kredi sözleşmelerine imzalar atılır ve kredi miktarı esnafın işlete hesabına geçirilir.

2022 yılında 6 aylık esnaf kredisi nasıl alınır?
Bankalar tarafndan teminat verilmeden önce, esnafara elde ettikleri aylık kazançarına göre bir geri ödeme gücü esas alınmaktadır. Ayrıca bankalar için en önemli nokta kredinin ne için kullanılacağıdır. Bu yüzden de banka şubeleri bir teminat talebinde bulunurlar. Mesela, bir işletmeyi satın almak için kredi çekiliyorsa satın alınan işletme için banka bir ipotek vermektedir.
Diğer krediler için teminatlar ise, KOBİ finansman verilerine göre belirlenmektedir. Firmanın mali durumu da burada çok önemli bir paya sahiptir. Banka tarafından verilen paranın geri ödenmesi konusunda herhangi bir sorun olduğu tespiti yapılır ise bu kez de ipotek başvurusuna bulunulabilmektedir.

Hangi bankalar 6 aylık vergi levhasına kredi veriyor?
6 aylık vergi levhasına sahip olan esnaflar bankalardan kredi talep etmektedirler ve hangi bankaların 6 aylık vergi levhasına kredi verdiğini de araştırmakadırlar. 6 aylık vergi levhasına sahip olan esnaflara kredi imkanı sunan bankalar ise şu şekildedir;
* Ziraat Bankası
* Yapı ve Kredi Bankası
* Halk Bankası
* QNB Finansbank
* Vakıfbank
* TEB
* Denizbank
* Odeabank
* İş Bankası
* HSBC

Vergi levhası üzerinden kredi kartı alınabilir mi?
Yukarıda maddeler halinde sıralamış olduğumuz bankalar arasından 6 aylık vergi levhası üzerinden ticari KOBİ kredi başvurusu yapabilirsiniz. Banka seçimi yaparken, ticari kredilendirme alanında beraber çalışmakta olduğunuz bir bankayı seçmeniz önemli bir husustur.
Aynı zamanda bildiğiniz üzere ticari kredi kartları limitleri de epey bir yüksektir. Kart limiti, şirket tarafından takdim edilen belgelere ve biançoya göre ilgili banka tarafından belirlenmektedir. Yüksek miktarda mal alımı ve benzer alışverişlerinizde bu kredilerden de faydalanabilmektesiniz.

6 aylık vergi levhasına kredi 6 aylık vergi levhasına kredi verilir mi? esnaf kredisi hangi bankalar 6 aylık vergi levhasına esnaf kredisi veriyor? 2022 vergi levhası nasıl alınır?