2022 yeni doğan bebek kimlik çıkarmak için randevu nasıl alınır? 2022 yeni doğan bebeğe kimlik çıkarma ücreti ne kadar? Yeni doğan bebeğin kimlik başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

TAKİP ET

Yeni anne ve baba olan kişiler yeni doğan bebekleri için kimlik çıkarmak için nelerin yapılması gerektiğini araştırmaktadır. Yani yeni doğan bebek kimlik çıkarma sürecinin başlaması için anne veya babanın direkt başvuruyu yapması gerekmektedir. Aileden başka bir bireyin başvuruları geçersiz sayılacaktır. Peki, 2022 yeni doğan bebek kimlik çıkarmak için randevu nasıl alınır? 2022 yeni doğan bebeğe kimlik çıkarma ücreti ne kadar? Yeni doğan kimlik için gerekli belgeler nelerdir? İşte detaylar…

Reklam
Reklam

Covid- 19 ile birlikte hayatımızda birçok değişiklik yaşandı. Gittiğimiz kurumların birçoğuna önceden randevu alınması gereklidir. Yeni doğan bebek kimlik çıkarma işlemleri içinde Nüfus Müdürlüklerinden randevu alınması gereklidir. Yeni anne ve baba olan kişiler yeni doğan bebekleri için kimlik çıkarmak için nelerin yapılması gerektiğini araştırmaktadır. Yani yeni doğan bebek kimlik çıkarma sürecinin başlaması için anne veya babanın direkt başvuruyu yapması gerekmektedir. Aileden başka bir bireyin başvuruları geçersiz sayılacaktır. Peki, 2022 yeni doğan bebek kimlik çıkarmak için randevu nasıl alınır? 2022 yeni doğan bebeğe kimlik çıkarma ücreti ne kadar? Yeni doğan bebeğin kimlik başvurusu için gerekli belgeler nelerdir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

 

Yeni Doğan Bebek Kimlik Çıkarma İşlemleri Nasıl Yapılır?

Yeni doğan bebekleri için kimlik çıkarmak isteyen kişiler işlemlerin nasıl yapıldığını, hangi evrakların gerekli olduğunu araştırmaktadır. Yeni bebek sahibi anne ve babaların bizzat kendilerinin yapacağı başvuru ile kimlik çıkarma süreci başlayabilir. Aileden başka bir bireyin başvuruları geçersiz sayılacaktır. Yani yeni doğan bebek kimlik çıkarma sürecinin başlaması için anne veya babanın direkt başvuruyu yapması gerekmektedir. 

Normal yeni kimlik kartı işlemleri için randevu gerekirken yeni doğum kimlik işlemleri için gerekmiyordu. Fakat pandemi süreci ile bu durum değişti. Artık internet üzerinden ya da telefon üzerinden randevu alınması gerekmektedir.

 

2022 Yeni Doğan Bebek Kimlik Çıkarmak İçin Randevu Nasıl Alınır?

Yeni doğan bebek kimlik çıkarma 2022 randevu işlemlerini internet üzerinden ya da ALO 199 çağrı merkezinden gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden randevu işlemleri için adımlar şu şekildedir:  

Nüfus ve vatandaşlık işleri genel müdürlüğü https://randevu.nvi.gov.tr/ web sitesine giriş yapın.

“Yeni Doğum Randevu Al” butonuna tıklayın.

Karşınıza “Bilgi” sekmesi çıkacak oradaki “Kabul Ediyorum” yazısına tıklayın.

Yukarıdaki adımları doğru gerçekleştirdiğinize karşınıza kişisel bilgilerinizi gireceğiniz alan açılacak.

Adınız, Soyadınız, T.C. kimlik no, doğum tarihi, telefon numaranızı yazıp “Devam et” butonuna tıklayın.

İl ve ilçe seçeceğiniz alandan bulunduğunuz bölgeleri seçin ve devam edin.

Randevuya anne mi yoksa baba mı? Gidecek onu belirleyip tarihi, saati seçin.

Son adımda HES kodunuz istenecek onu da girin. İşlem bu kadar.

Yeni doğana kimlik çıkarmada 1 adet biyometrik fotoğraf şartı yoktur.

Yukarıdaki adımları doğru uyguladığınızda sorunsuz randevu almış olacaksınız.

Eğer internet üzerinden uğraşmak istemiyorsanız ALO 199 telefon numarasını arayabilirsiniz. Telefon üzerinden de randevu işlemini sorunsuz gerçekleştirebilirsiniz.

 

2022 Yeni Doğan Bebeğe Kimlik Çıkarma Ücreti Ne Kadar?

Yeni doğan bebeğe kimlik çıkarma ücreti ne kadar; Ücretsiz olarak anne veya baba bebeğine kimlik çıkartabilir. Tabi ki bununda süresi bulunmaktadır. 1 ay içerisinde yeni doğan bebeğin kimliğinin çıkması gerekmektedir. Yurt dışında doğum oldu ise bu süre 2 ay yani 60 gündür. Bu süreler sonrası yapılan kimlik çıkarma işlemlerinde 30 TL alınmaktadır.

Yani kısaca özetlemek gerekirse yeni doğan bebeğe kimlik çıkarma ücreti alınmamaktadır. Fakat yurt içi 30, yurt dışı 60 gün geçtikten sonra kimlik çıkarma işlemi yapılırsa ceza ücreti 30 TL alınmaktadır.

 

Yeni Doğan Bebeğin Kimlik Başvurusu için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Yeni doğan bebeğin kimlik başvurusu için gerekli belgeler nelerdir? Sorusunun yanıtı ise çok basit. Bebeğin doğduğu hastaneden alınan doğum belgesi ve başvuru yapan kişinin kimliği yeterlidir. Bunlar dışında bir belge gerekmemektedir.

 

Yeni Doğan Bebek Kimlik Çıkarma Hastanede Yapılıyor mu?

Yeni doğan bebek kimlik çıkarma işlemi pilot hastanelerde direkt doğum sonrası yapılabiliyor. Bebeğinizin adını belirledikten sonra tüm işlemler hastanede gerçekleşiyor. Bu işlem şu an sadece dediğimiz gibi pilot hastanelerde yapılabiliyor.

Eğer bebeğiniz pilot bir hastanede doğmadı ise Nüfus Müdürlükleri dışında kimlik çıkarma işlemi yapılmamaktadır. Yukarıdaki adımları takip ederek randevu alabilirsiniz.

 

Yeni Doğan Kimlik Çıkarma Süresi Nedir?

Ücret bölümünde de belirttiğimiz gibi ülkemizde gerçekleşen doğumlar için 30 gün, yurt dışında yapılan doğumlar içinde 60 günde kimlik çıkartmanız gerekmektedir. Aksi taktirde 30 TL ceza ödemesi yapmanız gerekiyor.

2022 yeni doğan bebek kimlik çıkarmak için randevu nasıl alınır yeni doğan kimlik 2022 yeni doğan bebeğe kimlik çıkarma ücreti ne kadar Yeni doğan kimlik için gerekli belgeler nelerdir