2022 yılı asgari ücretleri ne zaman yatmaya başlayacak? Asgari ücret Ocak ayında mı yoksa Şubat ayında mı yatmaya başlayacak?

TAKİP ET

2022 yılından itibaren geçerli olacak asgari ücret zammı geçtiğimiz günlerde açıklandı. Asgari ücretin açıklanmasının ardından bu sefer akıllarda asgari ücretin ne zaman yatırılacağına dair soru işaretleri oluşmaya başladı. 2022 yılı asgari ücretleri ne zaman yatmaya başlayacak? Asgari ücret Ocak ayında mı yoksa Şubat ayında mı yatmaya başlayacak? Detaylar haberimizde.

Reklam
Reklam

Milyonlarca vatandaşın beklediği asgari ücret zammı geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı tarafından 4.253,40 TL olduğu açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapmış olduğu açıklamalardan sonra vatandaşlar yeni asgari ücretin ne zaman yatırılmaya başlayacağını merak ediyor. Yeni yıldan itibaren geçerli olacak 4.253,40 TL olan asgari ücret ne zaman yatırılmaya başlanacak? 


Asgari ücret zammı maaşlara ne zaman yansıyacak? 

Yeni asgari ücret hakkında yapılan açıklamalardan sonra vatandaşlar, yapılan zammın maaşlara ne zaman yansıyacağını merak etmeye başladı. Gelecek yıldan itibaren geçerli olacak asgari ücretin Şubat ayında maaşlara yansıması bekleniyor. Ocak ayında verilecek olan maaşlarda 2021 yılı asgari ücret tutarında olacak. 


Yeni asgari ücret, birçok kalemi de etkileyecek 

Asgari ücret, milyonlarca çalışanın geçim kaynağı olmasının dışında, mevzuatta bulunan birçok düzenlemede de ölçü olarak kabul edilmektedir. Bundan dolayı, başta işsizlik ödeneği olmak üzere, asgari geçim indirimi, kıdem ve ihbar tazminatları, genel sağlık sigortası primi, geçici iş göremezlik ödeneği, SGK prim borçlanmaları ve idari para cezalarının da aralarında bulunduğu birçok kalem, yeni asgari ücretteki değişimden etkilenecektir.


2022 asgari ücreti ne kadar oldu? 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda yapılan oylamalardan sonra işçi, işveren ve hükümet heyetlerinin oy birliğiyle vermiş oldukları kararla asgari ücret brüt 5.004,00 TL, net 4.253,40 TL olarak belirlendi. Öte yandan asgari ücretten gelir ve damga vergisi alınmayacak.

asgari ücret 2022 asgari ücret 2022 asgari ücret ne zaman yatacak asgari ücret brüt