2022 yılı dul ve yetim aylığı ne kadar oldu? dul ve yetim aylığına zam geldi mi?

TAKİP ET

2022 yılı asgari ücret zam oranlarının belli olmasının ardından gözler bu sefer de dul ve yetim aylıklarına çevrilmiş durumda. Dul ve yetim aylığı alanlar Ocak 2022 itibari ile ne kadarlık zam oranı ile maaş alacaklarını merak ediyorlar. Peki 2022 yılı dul ve yetim aylığı zam oranı belli oldu mu? Dul ve yetim maaşları ne kadar oldu? işte cevabı..

Reklam
Reklam

2022 yılı için zamlı verilecek olan dul ve yetim maaşları belli oldu mu? Dul ve yetim aylığı alanlar bu konuyu epey bir merak etmektedir. 2022 yılı için geçerli olacak olan dul ve yetim maaşları ne kadar? Yeni yılda geçerli olacak olan asgari ücret zam oranlarının belli olması ile beraber şimdide dul ve yetim aylıklarının ne kadar olacağı epey bir merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından asgari ücret zamlı miktarlar açıklandıktan sonra şimdi de bütün gözler dul ve yetim aylıklarına çevrilmiş durumda. İşte 2022 dul ve yetim aylıkları detayları..

2022 yılı için dul ve yetim aylıkları ne kadar?
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından büyük bir merak içinde beklenen 2022 yılı asgari ücret miktarı açıklanmıştı. Asgari ücret miktarı 2022 yılı itibari ile net olarak 4.253 TL oldu. Asgari ücret miktarındaki artış tam olarak % 50.54 oranında yapıldı ve bu büyük zam sonrasında ise vatandaşın gözü dul ve yetim aylıklarının ne kadar olacağına çevrilmiş durumdadır.
Ocak ayı içinde dul ve yetim aylıklarının 2022 yılı için yapılacak olan zam oranınının belirlenmesi beklenmektedir. Sosyal Sigortalar Kurumu ile Bağkur dahilinde emekli olan ve bu alanda hak sahibi olan vatandaşların alacakları maaş miktarları da kesin olarak belirlenmiş olacak. Dul ve yetim aylığı hesaplama yöntemi de yazımızın devamında yer almaktadır.

2021 yılında dul ve yetim maaşları ne kadardı?
* 1500 TL dul ve yetim maaşı alan kişiler 2021 Ocak ayından itibaren 1625 TL dul ve yetim maaşı almaya başladılar.
* 1600 TL dul ve yetim maaşı alan kişiler 2021 Ocak ayından itibaren 1733 TL dul ve yetim maaşı almaya başladılar.
* 1700 TL dul ve yetim maaşı alan kişiler 2021 Ocak ayından itibaren 1850 TL dul ve yetim maaşı almaya başladılar.
* 2000 TL dul ve yetim maaşı alan kişiler 2021 Ocak ayından itibaren 2167 TL dul ve yetim maaşı almaya başladılar.

2022 yılı için dul ve yetim maaşları ne kadar oldu?
2022 yılı için dul ve yetim maaşlarına yapılacak olan zam oranı henüz belli olmadı ve bu oranın Ocak ayı içinde açıklanmış olması beklenmektedir. Sosyal Sigortalar Kurumu ile Bağkur dahilinde emekli olan vatandaşların ve bu alanda hak sahibi olan kişilerin maaş miktarlarının ne kadar olacağı da belli olacak. Zam yapılan maaşlar 2022 yılı Ocak ayı itibari ile vatandaşa ödenmeye başlayacak.

Dul maaşı hesaplaması nasıl yapılır?
2021 yılı dul maaşı hesaplama yönteminin yapılması için öncelikle vefat etmiş olan eşin hiç çocuğu yok ise o zaman maaşının % 75 'i sağ olan eşe verilmektedir. Vefat etmiş olan eşin çocuğu var ise o zaman maaşının % 50 'si sağ olan eşe verilmektedir. Vefat etmiş olan eşin çocuğu var ise o zaman da maaşının % 25 'i çocuğa veya çocuklarına verilmektedir. Dul maaşı zam oranları ile miktarını enflasyon oranları belirlemektedir. Enflasyon oranı rakamlarına göre belirlenmekte olan dul aylığı ödemeleri ise Ocak ayı ile Haziran ayında güncel olarak yenilenmektedir.

dul ve yetim aylığı ne kadar oldu? 2022 yılı dul ve yetim aylığı belli oldu mu? 2022 yılı dul ve yetim maaş miktarı