2022 yılı güncel Hostes maaşları nelerdir? THY ve diğer firmalar için güncel hostes maaşları

TAKİP ET

Kabin memuru olarak görev yapan hostesler uçakta yolculuk yapanlar ile alakadar olmaktadır. Peki hostesler ne kadar maaş almaktadır? Detaylar haberimizde...

Reklam
Reklam

THY kabin memuru alımından sonra birçok kişi hosteslerin ne kadar maaş aldıklarını ve 2022 yılı güncel maaş listesini merak etmeye başlamıştır. Bin hostes alımı ile beraber merak edilmeye başlanılan bu konu ile ilgili gerekli bilgileri sizler için derledik. 

2022 Hostes maaşları
Kabin memurlarında  erkeklere host ve kadın görevlilere ise hostes denmektedir.  Uçuş limitlerini geçtiklerinde ve yatılı konaklamalarında ekstra ücret almakta olan  kabin memurları maaşları çalışmakta oldukları şirkete göre değişiklik göstermektedir. Aylık belirli ücret almalarının yanı sıra ekstra olarak uçuş yapmaları ile beraber farklı ücretlendirmelere tabi tutulmaktadırlar. Aylık alacakları ücretler ise kabin memurunun görevinin kaçıncı senesinde olduğuna göre değişkenlik göstermektedir. 
Ücret olarak bakıldığında tatmin sağlayan bir meslek olsa da giriş kısmında başarıyı sağlamanın zor olduğu bir meslek olduğunu belirtmemiz gerekir. 

Kabin memuru olarak nitelendirilen kişiler kimlerdir?
Havacılık sektöründe çalışan ve uçaklarda host veya hostes olarak bilinen kabin memurları, ilgili şartları taşımaları durumunda bu mesleği icra eden kişi olarak ifade edilebilir. Meslek için kişinin taşıması gereken özellikler mevcuttur. Üniversite şartının yanı sıra ingilizce bilmek ve bunlara ek olarak ise fiziksel olarak gerekli özellikleri taşımaları gerekmektedir. 

Kabin memuru olmak için gereken şartlar
Kabin memuru olmak için en az önlisans mezunu olmak gerekmektedir. Bunun yanında ise ikinci ve öenmli şartlardan olan ingilizce bilme şartı aranmaktadır. Kabin memuru alımları son yıllarda kolay olmasından dolayı ve alımın çok olmasından dolayı oldukça tercih edilen bir alandır. 
Kabin memurluğunda fiziksel şartlarda mevcuttur. Bunlardan en önemlisi ise boy olarak kadınlarda 160-180 arasında olmak , erkeklerde ise 170-190 arasında boy uzunluğuna sahip olmaktır. Boy kilo oranın ise yine sağlanmış olması gerekmektedir. 

THY hostes maaşları
Türk Hava Yolları Türkiye’de bu alanda en çok alım yapan alanlardan birisidir. Maaş olarak ise diğer şirketler ile kıyaslandığı zaman en iyi maaşı veren şirketlerdendir diyebiliriz . THY 2022 yılında yeni başlayanlar için ortalama ve net olarak 8000-10.000 TL arasında iken tecrübeli olanlar yani 5-10 yıl aşkın çalışanlar ve amir olmaları haline ise ödenen ortalama maaşlar 10.000-20.000 TL olarak belirlenmiştir. Bunlara ek olarak ise kabin memuru almış olduğu maaş miktarına ek miktar olarak yılda 4 maaş karşılığı ikramiye almaktadır. 


Sunexpress kabin memuru maaşı
En çok istihdam sağlayan şirketlerden birisi de Sunexpress olarak söylenebilir. Maaşlar konusunda THY düşük bir seviyede olsa da yine ortalama olarak iyi bir ödeme yapıldığı söylenebişir.  2022 yılında ortalama en düşük net maaş 7000 TL civarı iken en yüksek ise 8000-15.000 TL arasında belirtilmektedir. 

Pegasus kabin memuru maaşı
Yurtiçi uçuşlar için daha ço0k rağbet gören bir firma olan Pegasus diğer havayolları açısından bakıldığında maaş olarak düşük bir miktar vermektedir. Ancak yine de kurumsal bir firma olması onu da ön plana çıkarmakla birlikte 2022 yılında en düşük 7000-9000 TL civarında iken en yüksek ise 9000-17.000 TL aralığındadır.

Kabin memuru emekliliği nasıl olur?
Kabin memurları havayolu alanında ne kadar çok çalışır ise bu emekliliği için o kadar avantaj olarak söylenebilir.  Kabin memuru emekli maaşı 10 yıllık sigortalılık süresi ile her kabin memuru için farklılık göstermektedir. Kabin memuru emekliliğinde de yine aylık ödenen sigorta brüt oranında maaş alabilmektedir. 

hostes kabin memuru maaşları THY