2022 yılı icra sınavı başvurusu nasıl yapılıyor? Başvuru ücreti ne kadar?

TAKİP ET

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'ndan İcra sınavına ilişkin açıklamalar yapıldı. Sınava girecek olan adayların gözü yapılacak olan bu açıklamadaydı. Sınava girecek vatandaşlar başvuruların nasıl yapıldığını ve başvuru ücretinin ne kadar olduğunu merak ediyor. İşte konuya ilişkin detaylar...

Reklam
Reklam

İcra sınavına girecek olan birçok vatandaş ÖSYM tarafından yapılacak olan sınav başvuru kılavuzunu bekliyordu. ÖSYM 2022 İcra sınavına ilişkin başvuru kılavuzunu yayımladı. İcra Müdürlüğü Sınavı başvuruları 23 Şubat tarihine kadar devam edecek. Peki sınava başvuru nasıl yapılıyor? Sınav ücreti ne kadar? İşte konuya ilişkin detaylar...

İcra sınavı başvurusu nasıl yapılıyor?

Adalet Bakanlığı İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcılarını Seçme Sınavı (2022-İcra), 03 Nisan 2022 tarihinde uygulanacak.

Sınava başvurular, 16 – 23 Şubat 2022 tarihleri arasında yapılacak.

Sınava girecek kişiler, başvuru işlemlerini elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığı ile ya da bireysel olarak saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr resmi internet sitesi üzerinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulaması üzerinden yapabilirler.

İcra sınavı başvuru kılavuzu

2022 icra sınavı ne zaman?

İcra sınavına ilişkin ÖSYM başvuru kılavuzunu yayınladı. Adaylar Bunun yanı sıra sınavın hangi tarihte yapılacağını da merakla araştırıyor. Yapılan açıklamalar kapsamında Adalet Bakanlığı İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcılarını Seçme Sınavı, 3 Nisan 2022 tarihinde gerçekleşecek.

İcra müdürlüğü sınav ücreti ne kadar?

Yapılan açıklamalar kapsamında icra sınavı için adaylardan alınacak ücret 300 TL olarak belirlendi. Sınava girecek olan adaylar sınav ücretlerini ÖSYM kartlı ödeme sistemi üzerinden gerçekleştirebilecekleri.

Sınava girecek adaylar 16-24 Şubat 2022 tarihleri arasında, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ÖSYM adına 300,00 TL sınav ücreti yatıracaklar. Adaylar, banka/ATM’den sınav ücreti ödemesi yapmamalıdır. Adaylar, sınava başvurularını yaptıktan sonra sınav ücretini yatırmalıdır. Geç başvuru gününde başvuru yapan adaylar sınav ücretini aynı gün %50 artırımlı olarak (450,00 TL) yatıracaklar.

ösym icra sınavı icra sınavı başvuru