2022 yılı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri töreninde ödüller sahiplerini buldu!

TAKİP ET

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmalarını gerçekleştirerek ödülleri sahiplerine takdim etti.

Reklam
Reklam

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen  Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri töreninde; ödül almaya layık görülen isimler hakkında kısaca açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkemizin ve devletimizin sanata ne kadar önem verdiğini de vurgulamadan geçmedi. Bu çerçevede 13 alanda ödül alan isimler şu şekilde belirlendi:

Ödül alan değerli isimler ve alanları

Müzik- Ajda Pekkan

Ayla Algan- Tiyatro

Hayrettin Karaman- İlim Kültür

Muharrem Hilmi Şenalp- Mimari Alan

Ömür Akkor ve Yunus Emre Akkor- Gastronomi ödülleri verilirken “Benim burada bir nikah kıymam lazım, şimdi burada Akkor kardeşleri nikahlıyorum. Bundan sonra küslük kırgınlık yok.” Şeklinde espri yaparak ortamı eğlendirdi.

Sevan Bıçakçı- Zannat Alanı

Süleyman Saim Tekcan- Resim

Tan Sağtürk- Dans, bale

Varol Yaşaroğlu- Karikatür, animasyon

Yavuz Bülent Bakiler- Edebiyat

Yılmaz Erdoğan- Sinema

Gülbün Mesara- Geleneksel sanatlar

Vefa- Aşık Veysel adına Çiğdem Yaşar

‘Burada nikah kıymam gerek’

Ömür Akkor ve Yunus Emre Akkor- Gastronomi ödülleri takdim edilirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Benim burada bir nikah kıymam lazım, şimdi burada Akkor kardeşleri nikahlıyorum. Bundan sonra küslük kırgınlık yok.” şeklinde espri yaparak ortamda keyifli anlar yaşattı.