2022 yılı kurbanlık fiyatları ne kadar? Büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları...

TAKİP ET

Kurban Bayramı yaklaştıkça vatandaşlarda kurbanlıkların ne kadar olduğunu merak ediyor. Büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatlarını merak eden vatandaşlar araştırmalarını sürdürüyor. Peki, 2022 yılı kurbanlık fiyatları ne kadar? Büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları nedir? İşte 2022 büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları...

Reklam
Reklam

Küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıklar için Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl fiyat belirlemekte ve bu fiyatları vatandaşlar ile paylaşmaktadır. Kurban Bayramı yaklaşırken İslam aleminin en büyük ibadetlerinden biri olan kurban kesme işlemi için kurbanlık fiyatlarının ne kadar olduğu herkes tarafından merak edilmektedir. 

2022 kurbanlık fiyatları ne kadar? 

Diyanet İşleri Başkanlığı kurban ibadetini eksiksiz bir şekilde yerine getirmek isteyen vatandaşlar için küçükbaş ve büyükbaş kurban fiyatlarını açıkladı. Kurbanlık fiyatları geçen yıla oranla yükselişe geçmiş durumda. Kurbanlık fiyatlarının geçen yıla oranla bu sene bu kadar artmasında pandeminin ve dünyada yaşanan ekonomik darboğazın da etkisi vardır.  

2022 yılı kurbanlık fiyatları için sunulan miktarları paylaşmadan önce, Bakanlığın kurban satış ve kesim alanlarında bulunan her bir vatandaşın maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyması gerektiğini açıklamıştır. Kurbanlık hayvanların bulunduğu alanlar her daim temizlenerek virüsün etkisinin kırılması amaçlanıyor. 

Bu sene Kurban Bayramı’nda pazara çıkan büyükbaş canlı kurbanlık kilogram fiyatı 28-35 TL arasında değişirken, küçükbaş hayvanlarda ise 28-33 TL arasında değişim gösterecektir. 

İllere göre kurbanlık fiyatlarında değişik göstermekle birlikte 2022 kurbanlık fiyatları şu şekildedir:  

Büyükbaş hayvanlar 10 bin ile 25 bin TL,   

600 kilo civarında bulunan büyükbaş hayvanlar 24 bin TL,  

Küçükbaş hayvanlar ise bin 800 ile 4 bin 500 TL arasında bir fiyatla satışa sunulmuştur.  

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı olan Bülent Tunç, üreticilerin elinde yaklaşık olarak 3 milyon küçükbaş, 1 milyon 500 bin büyükbaş kurbanlık olduğunu söyledi. 

Kurbanlık alırken nelere dikkat edilmelidir? 

Hem ibadet açısından hem de sağlık bakımında kurban edilecek hayvanın organlarının tam, sağlıklı ve besili olması önemlidir. Kötürüm derecesinde hasta, bir veya iki gözü kör, düşkün, zayıf, boynuzlarının en az birinin kökünden kırık olması, kuyruğu, dili, kulakları, memeleri kesik, dişlerinin tamamı ya da tamamen dökük olması gibi durumlara sahip olan hayvanlardan kurban olmaz. 

Diğer yandan hayvan doğuştan topal, şaşı, boynuzsuz, bir kucağı delik, memelerinin yarısının olmaması gibi durumlara sahipse kurban edilmesinde bir engel yoktur. Kurbanlık ücretleri hayvanların cinsine, sağlık yapısına göre değişim gösterir. 

kurban kurbanlık kurban bayramı kurbanlık fiyatları kurban fiyatları 2022 kurbanlık fiyatları büyükbaş büyükbaş kurbanlık fiyatları küçükbaş kurbanlık fiyatları küçükbaş 2022 yılı kurbanlık fiyatları ne kadar