2022 yılı mühürsüz Milli Piyango bileti geçerli olur mu? Milli Piyango barkod sorgulama nereden yapılıyor?

TAKİP ET

Yeni yıla sayılı günler kala vatandaşlar Milli Piyango bileti almaya devam ediyor. Peki mühürsüz Milli Piyango bileti geçerli olur mu? Milli Piyango barkod sorgulama nereden ve nasıl yapılıyor? İşte konuya ilişkin detaylar...

Reklam
Reklam

Yeni yıla sayılı günler kala Milli Pşyango bileti alanlar ve alacaklar şanslı rakamların açıklanmasını dört gözle bekliyor. Bunun yanı sıra vatandaşlar mühürsüz Milli Pşyango biletinin geçerli olup olmadığını merak edşyor. Peki mühürsüz Milli Piyango bileti geçerli mi? İşte konuya ilişkin detaylar...
Milli Piyango biletlerinde mühür olup olmaması önem arz etmektedir. Önmeli olan konu biletin gerçek olmasıdır. Gerçek biletin sol aly köşesinde numaralar kabartma yazılıdır. Sahte biletlerde ise kabartma kullanılmaz. Bilet ışığıa tutulduğu zaman Milli Piyango'nun logosu olan MP sembolü görülmelidir. Bunun yanı sıra mavi ve açık yeşil renklerinde parlayan kesik çizgiler şeklinde elyaflar vardır. 
Tüm bunların yanı sıra biletin arka tarafında kalın çerçeve çizgisinin dışında ince bir çerçeve çizgisi daha vardır ve biletin arka tarafındaki ikramiye planı ve diğer yazıların hepsi net şekilde görülür. Biletin boyu ise 14.7 CM iken, genişliği 6 cm olmalıdır. Biletin ön yüzündeki ikramiye numarası bölümünün üstündeki MP amblemi ile Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerinin imzaları nettir. Tam biletler açık mavi, yarım biletler bayrak kırmızısı ve çeyrek biletler de açık nefti yeşil renkli olup, renkler canlıdır.
Ayrıca kompozisyon bölümünün üstünde ve altında yer alan Milli Piyango yazısı, renkli fotokopi çekildiğinde dağılma özelliği vardır. Biletin tarih ve bedelinin yazıldığı bölümdeki ince çizgiler fotokopi çekildiği zaman dağılır ve netliğini kaybeder. 

milli piyango bileti mühürsüz milli piyango bilti geçerli mi milli piyango