2022 yılı PTT maaşları ne kadar?

TAKİP ET

Son zamanlarda PTT maaşları oldukça merak edilen konular arasında yer almaya başladı. Vatandaşlar PTT maaşlarının ne kadar olduğunu merak ediyor. Peki 2022 yılında PTT maaşları ne kadar? İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Birçok şubesi olmasından ve iş yükünün fazla olmasından dolayı ülkemizde en çok istihdam sağlayan kurumlardan biri de PTT’dir. Bu doğrultuda PTT’de işe girmek isteyen vatandaşlar PTT personel maaşlarının ne kadar olduğunu merak ediyor. İşte PTT personel maaşları…

Postane mesai saatler nasıl?

Mesai saatleri illere göre değişiklik gösterse de genel anlamda tüm PTT şubeleri 08.00 – 17.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Lakin her ilin çalışma saati Valilik tarafından belirlenmektedir. 

PTT memur maaşları ne kadar?

PTT’de görev yapan kişilerin maaşları kademelerine ve derecelerine göre değişiklik göstermektedir. Bunun yanı sıra her sene Ocak ve Temmuz ayında hem toplu sözleşme hem de enflasyon oranları esas alınarak zamlanmaktadır. PTT’de yeni çalışmaya başlayacak olan önlisans ya da lisans mezunu kişilerin alacağı maaş 2022 yılı itibari ile 6 bin TL’dir. Eğer ki çalışan birey evli ve çocuk sahibi ise 6 bin 500 TL maaş alabilmektedir. 

PTT gişe görevlisi maaşı ne kadar?

PTT’de en yoğun çalışan personel gişe görevlileridir. Lakin bu kadar yoğunluğa rağmen gişe görevlisinin aldığı maaş 2022 yılındaki zamlarla beraber ortalama 6 bin TL olmuştur. Eğer ki çalışan kişi evliyse ve eşi çalışmıyorsa maaş 6 bin 500 TL civarında olur. Kademelere ve derecelere göre maaşlarda değişiklik meydana gelebilir. 

PTT mühendis maaşları ne kadar?

PTT’de çalışan mühendisler teknik kadrolarda görev yaparlar. En yüksek maaş alan kadro da mühendislik kadrosudur. Hem kadrolu hem de sözleşmeli pozisyonda çalıştırılan mühendislerin ortalama maaşı 2022 yılı için güncel zamlarla birlikte 8000-9000 TL arasında değişiklik gösterebilmektedir.

PTT dağıtıcı maaşları ne kadar?

PTT kurumunda dağıtıcı pozisyonunda çalışanlar genellikle taşeron firmalara bağlıdır. Dolayısıyla maaşlar memurlar kadar yüksek değil, asgari ücretin biraz üzerindedir. 2022 yılı için PTT dağıtıcı kadrosunda çalışanlara medeni durum ve çocuk sayısı esas alınarak ödenen ortalama net maaş 4500-5000 TL arasındadır. 

PTT uzman yardımcısı maaşı ne kadar?

PTT’de çalışıp yüksek maaş alan kadrolardan biri de uzman yardımcılarıdır. Yapılan son zamlar kapsamında uzman yardımcılarından göreve yeni başlayan bir kişi ortalama 9 bin TL maaş almaktadır. Eğer uzman yardımcısı olarak atanan kişi evli ise, çocuk da varsa bu durumda ortalama net maaşı 9 bin 500 TL civarında olacaktır.

PTT taşeron işçi maaşları ne kadar?

PTT’de açılan kadrolardan biri de taşeron kadrodur. Bu kadro en düşük maaş alan kadrolardan biridir. Taşeron işçi kadrosunda çalışan kişiler net asgari ücretin %20-25 üzerinde maaş almaktadır. Bu doğrultuda 2022 yılında yapılan zamlarla beraber PTT’de çalışan taşeron işçi kadrosundaki kişiler 4 bin 500 TL ile 5 bin TL arasında maaş almaktadır. 

PTT personel maaşları PTT PTT maaşları