2022 yılı Uzman Çavuş, TSK Asker maaşları ne kadar oldu? 2022 TSK maaş zam oranı

TAKİP ET

Yeni yılın yaklaşması ve asgari ücretin belirlenmesiyle birlikte mesleklerin artmakta olan maaşları konuşulurken merak edilen bir konuda Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı olan Uzman Çavuş ve Asker maaşları olmaktadır. Peki, gelecek olan yeni yıl ile birlikte 2022 TSK çalışanlarının maaşlarına zam ne kadar geldi? Peki, Uzman asker maaşları 2022 ne kadar oldu? sorularının cevapları haberimizin içeriğinde...

Reklam
Reklam

Türk silahlı kuvvetlerine bağlı olan asker ve uzman çavuşların maaşları görev aldıkları mevki ve yere göre farklılık göstermektedir. Örnek verecek olursak doğu ya da güneydoğu bölgelerinde görev alanlar batıdakileri meslektaşlarına göre daha fazla maaşa tabii tutuklamaktadırlar.
2022 TSK maaş zam oranı
Meslek gruplarının çalışma düzenlerini kontrol altına alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığı başkanı Vedat Bilgin birlikteliğiyle Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve bağlı sendikaların genel başkanları 3600 ek gösterge ve ek göstergeler konusunu asgari ücret yeni durumu açıklandıktan sonra bir düzenlemeye gidileceğini belirtmişlerdi.
Daha henüz tam bir açıklama gelmedi fakat 2021 yılı maaş fiyatlarını şu şekilde bilinmektedir.
İşe yeni başlamış bir Uzman Çavuş’un 4500 – 5000 arası maaş almaktadır. Buna farklılık olarak aynı kademedeki bur Uzman Çavuş doğu bölgesinde görev yapmaktaysa bu oran 6500 – 8000 gibi bir Mevla arasında değişkenlik gösterir.
2022 Yılı asgari ücret miktar
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde bugün toplanan genel kurulda verilen karar doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti’nde asgari ücretin 4 bin 253,4 TL olacağı açıklandı. Bu belirtilen rakamın ise son 50 yılın en yüksek sayının olduğunu belirtti. Erdoğan, bu duruma ek olaraksa Asgari ücretten gelir ve damga vergisinin artık alınmayacağını bunu işverenin yükünün hafifleteceğini söyledi.

 

tsk uzmançavuş asker asker