2022 yılında askerlik borçlandırması ne kadar oldu? Askerlik borçlandırması ne kadar?

TAKİP ET

Kaynak Link : https://www.resmievrak.com/askerlik-borclanmasi-ne-kadar-oldu/ Askerlik borçlanması ne kadar olduğu birçok kişi tarafından merak ediliyor. 2022 askerlik borçlandırmasının ne kadar olduğu merak ediliyor. Askerlik borçlandırmasını emekliliğe gün sayanlar için araştırdık. Peki, 2022 yılında askerlik borçlandırması ne kadar oldu? Askerlik borçlandırması ne kadar? İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan erkekler, vatani görevlerini tamamlamak için askere gitmek zorundadır. Askerlikte geçirmiş oldukları süreden emeklilikte de geçerlilik şartıyla sigorta primi yatırılmasına askeri borçlanma denir. 

Askerlik borçlanması, yaşı gelen vatani görevini tamamlamak için askere giden erkeklere sunulmuş bir haktır. Emeklilik için büyük fayda gösteren askerlikte geçirilen sürenin emekliliğe dahil edilmesidir. Askeri borçlanması için bazı şartlar bulunmaktadır. 

Askerliği er ya da erbaş olarak yapmak, subay okulunda okumuş ya da okuyor olmak gibi şartları bulunmamaktadır. Askerlikten muaf olan kişiler askeri borçlanmada hak sahibi olamaz.  

Askerlik borçlanması ne kadar? 

2022 yılı askeri borçlanma, asgari ücret 2.943 TL, en düşük borçlanma aylığı 941,76 TL, en yüksek borçlanma aylığı ise 7 bin 06 TL olarak bilinmektedir. Bu miktarı günlük olarak 31,38 TL olabilmektedir. 

Bu işlemleri başlatmak için Sosyal Sigortalar Kurumu’na (SGK) başvuru yapılması gerekmektedir. 

askerlik borçlandırmassı 2022 askerlik borçlandırması askerlik borçlandırması ne kadar oldu