2022 yılında kaç kamu personeli alımı olacak?

TAKİP ET

2021 yılının sonlarına doğru yaklaşılırken insanlar 2022 yılındaki kamu personel alımlarına gözünü dikti. Peki 2022 yılında kaç kamu personeli alımı olacak? Yanıtı haberimizde...

Reklam
Reklam

Aralık ayına girilmesiyle birlikte 2021 yılının geride kalmasına da az bir süre kaldı. Yıl içinde yapılan pek çok kamu personeli alımıyla beraber binlerce insan devlet memuru olma şansını yakaladı. Bu sene içerisinde herhangi bir devlet kurumuna yerleşmeyi başaramayan insanlar 2022 yılında yapılacak olan alımları beklemeye koyuldu. 2022 yılında kaç kamu personeli alımı yapılacağını öğrenmek isteyen kişiler arama motorları üzerinden araştırmalarına devam ediyor. Peki 2022 yılında kaç kamu personeli alımı olacak?
2022 Yılında Kaç Kamu Personeli Alımı Olacak?

Bu sene içerisinde pek çok bakanlık kamu personeli alım ilanı yayınlayarak binlerce insana istihdam sağladı. 2021 yılının kalan günlerinde başka kamu personeli alımı yapılması beklenmiyor. Geçtiğimiz haftalarda başlayan ve halen devam eden bakanlık bütçe görüşmelerinde 2022 yılında kaç kamu personeli alımı olacağı da netlik kazanmışa benziyor. Alınan son bilgilere göre 2022 yılının genelinde toplamda 92 bin kişilik kamu personeli alımı yapılacak. Bu sayının yükselip yükselmeyeceğini ise alımı yapacak olan bakanlıkların ilerleyen zamanda yapacakları açıklamalar belirleyecek.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kamu personeli alımı yapacağını açıklayan ilk devlet kurumu oldu. Buna göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bünyesinde yer almak üzere toplamda 6000 kişilik kamu personeli alımı yapılacak. 
Kamu personeli alımı yapacak bir diğer devlet kurumu da Adalet Bakanlığı oldu. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamaya göre bir kısmı işçi olmak üzere toplamda 12 bin 400 kişilik personel alımı yapılacak.
Sağlık Bakanlığı da uzun bir süredir kamu personeli alımı ilanı yayınlaması beklenen bakanlıklar arasında yer alıyordu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarına göre 2022 yılının ilk aylarında toplam 40 bin kamu personeli alımı yapılacak. 
Gençlik ve Spor Bakanlığı da vatandaşlara kamu personeli alımı yapacağının müjdesini verse de konu hakkında henüz detaylı bir açıklama yapmadı.
Kamu personeli alımı yapacağı neredeyse kesin olan tek kurum Emniyet Genel Müdürlüğü olacak gibi görünüyor. Emniyet Genel Müdürlüğü 2500 kişilik polis  ve 10 bin kişilik bekçi alımı ilanlarını 2022 yılı içerisinde yayınlayabilir. 2022 yılı içerisinde kamu personeli alımı ilanı yayınlaması beklenen diğer kurumlar ise şu şekilde:
Hazine ve Maliye Bakanlığı 300 kişi 
Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı 700 kişi
Sosyal Güvenlik Kurumu 700 kişi
Gelir İdaresi Başkanlığı 700 kişi
Kültür ve Turizm Bakanlığı 700 kişi
Bu devlet kurumlarının alımlarında nasıl şartlar koyacağı henüz netlik kazanmadı.
 

2022 yılı kamu personeli alımı kamu personeli alımı Sağlık Bakanlığı Adalet Bakanlığı