2022 yılında Miraç kandili ne zaman, hangi güne denk geliyor? Miraç kandili kaç gün sonra? Recep ayının 27. gecesine kaç gün var? Miraç kandili gecesine kaç gece var?

TAKİP ET

Müslüman alemi için oldukça önemli bir yere sahip olan Miraç kandilinin ne zaman olduğu merak ediliyor. İslam alemi Miraç kandiline kaç gün kaldığının yanı sıra o gece hangi ibadetleri yapmaları gerektiğini de araştırıyor. Peki Miraç kandili ne zaman? Miraç kandiline kaç gün kaldı? İşte konuya ilişkin detaylar...

Reklam
Reklam

Tüm İslam alemi Miraç Kandili'nin ne zaman olduğunu merak ediyor. Miraç Kandiline sayılı günler kala İslam alemi tam tarihi merak ederken aynı zamanda hangi ibadetleri yapmaları gerektiğini de araştırıyorlar. Üç ayların ikinci Kandili olan Miraç Kandili ne zaman? Miraç Kandili'ne kaç gün kaldı? İşte konuya ilişkin detaylar...

Miraç Kandili ne zaman? Miraç kandili hangi gün?

Müslümanlar için önemli bir gün olan Miraç Kandili, Recep ayının 27. gecesine denk gelmektedir. Bu yıl Miraç Kandili 27 Şubat Pazar gününe denk geliyor. Yani bu yıl Miraç Kandili'nin gecesi 27 Şubat Pazarı 28 Şubat Pazartesiye bağlayan gece olacak.

Miraç kandili gecesi : 27 Şubat Pazar'ı 28 Şubat Pazartesi'ye bağlayan gece

Miraç kandili günü : 28 Şubat Pazartesi imsak vaktinden akşam namazına kadar olan süre

Dinimizde geceler önce geldiği için Miraç kandilinin gecesi de 27 Şubat akşam namazı ile başlayacaktır. Yani Miraç kandili 27 Şubat Pazar günü akşam namazından 28 Şubat Pazartesi imsak vaktine kadar olan süredir. Miraç kandilinin günü ise 28 Şubat imsak vaktinden 28 Şubat akşam namazına kadar olan vakittir.

Miraç Kandili'ne kaç gün var?

Bugün 18 Şubat Cuma günü yani Miraç Kandili olan 27 Şubat'a 9 gün var.

2022 kandil günleri ne zaman?

Regaip Kandili : 3 Şubat 2022 Perşembe

Miraç Kandili : 27 Şubat 2022 Pazar

Berat Kandili : 17 Mart 2022 Perşembe

Kadir Gecesi : 27 Nisan 2022 Çarşamba

Mevlid Kandili : 7 Ekim 2022 Cuma

2022 miraç kandili ne zaman miraç kandili miraç kandiline kaç gün var