2022 yılının ikinci Güneş tutulması 25 Ekim'de gerçekleşecek

TAKİP ET

2022 yılının en önemli bir ok olaylarından biri olan Güneş tutulması, 25 Ekim tarihinde gerçekleşecek. Bu tutulma 2022 yılının ikinci tutulması olacak. Heyecanla beklenen Güneş tutulması, kuzey doğu Afrika, Avrupa, Orta Asya'dan görülecek.

Reklam
Reklam

2022 yılının en önemli Gök olaylarından biri olan Güneş tutulması için tarih belli oldu. 2022’nin ikinci Güneş tutulması 25 Ekim 2022 günü gerçekleşecek. Heyecanla beklenen Güneş tutulması Avrupa, İzlanda, kuzey doğu Afrika, Ortadoğu, Hindistan, Batı Asya ve batı Çin'den izlenecek.

Rusya'dan tutulmanın maksimum noktası izlenebilirken bu durumda Güneş tam yüzde 82 olarak tarafından tutulacak. Avrupa ise güneş tutulmasının yüzde 15-30 oranındaki bir kısmını izleme şansı bulacak.

Tutulma Türkiye'den de görülecek

Diğer yandan 25 Ekim güneş tutulması Türkiye'den görülecek mi sorularının da yanıtı merak ediliyor. Türkiye saati ile 12.40 ile 15.05 arasında gerçekleşecek olan Güneş tutulması maksimum evresinde 1350 de Türkiye'den görülebilecek. Bu saatlerde Güneş diskinin yüzde 50'si ay tarafından kapatılacak.

Parçalı güneş tutulması ne demek?

Tam Güneş tutulmasında Ay güneşin önüne tamamen geçer ve güneş görünemez. Ancak parçalı güneş tutulması esnasında ay yavaş yavaş Güneş yüzeyini kapatır ve tam kavuşma oluşan noktadan hemen sonra parçalı bir şekilde tekrar güneşi açmaya başlar.