2022 yılının rengi belli oldu! peki 2022 yılının rengi hangi renk?

TAKİP ET

Her sene olduğu gibi bu sene de yeni yıl renginin ne olduğunu Küresel renk otoritesi olan Pantone belirledi. Birçok kişi de bu senenin renginin hangi renk olduğunu merak ederek araştırmaktadır. 2022 yılının rengi nedir? Very Peri renginin özellikleri nelerdir? Karşınızda 2022 yılının ve rengi ve detayları..

Reklam
Reklam

Yeni yıla girmemize çok az bir süre kala Pantone, 2022 yılının renginin ne olduğunu sonunda belirledi. Pantone, bu sene var olan renk seçenekleri arasından renk seçimi yapmak yerine sıfırdan bir renk yapmayı tercih etti ve '' Very Peri '' rengini oluşturdu. Önümüzdeki sene için, küresel renk otoritesi '' sakinliğe '' ilham veren fakat menekşe kırmızısının bir alt tonu ile canlandırılan bir mavi renginden yana tercihini kullandı. 

2022 yılının rengi: Very Peri rengi!

Pantone, bu sene hali hazırda ki renk veri tabanından yararlanmak yerine, şirket tarafından ilk kez yepyeni bir renk tonu ortaya çıkarıldı. Ekip, mavi renginin sabitliğini kırmıı renginin de heyecanı ile birlikte bir araya getirerek yeni bir mavi renk tonu elde etmeyi başardı. 
Pantone Renk Enstitüsü Başkan Yardımcısı olan Laurie Pressman, '' Toplum, rengi kritik bir iletişim biçimi olarak, fikirler ile duyguları ifade etmenin ya da etkilemenin bir yolu olarak, etkileşim kurmanın ya da bağlantı kurmanın bir yolu görmekte ve bunu kabul etmektedir. Bu yeni kırmızı ile mor tabanına sahip olan mavi renk tonunun karmaşıklığı, önümüzde uzanmakta olan geniş olasılıkları vurgulamaktadır. Uzun bir izolasyon döneinin içinden dışarı çıkarken Very Peri rengi, günlük yaşam anlayışımızın da değişmeye başladığı, fiziksel olarak ve dijital yaşamlarımızın daha da iç içe geçtiği, içinde yaşamakta olduğumuz dönüştürücü anları temsil etmektedir. '' şeklinde konuştu.
Pantone Renk Enstitüsü 'nde görev yapan Leatrice Eiseman ise, '' PANTONE 17 - 3938 Very Peri renk seçimi, hem oldukça güvenilir hem de çok sevilen mavi renk ailesine yeni bir bakış açısı ile vizyon getirmektedir. Very Peri rengi, aynı zamanda hem yaratıcılığı hem de yaratıcı ifadeyi cesaretlendiren oldukça canlı ve neşeli bir tavır ile dinamik bir duruş sergilemektedir. '' şeklinde konuştu.

2022 yılının rengi belli oldu 2022 in rengi nedir? Very Peri renk özellikleri neler?