2022 YKS başvuruları başladı! YKS başvurusu ne zaman bitiyor?

TAKİP ET

ÖSYM tarafından yapılan üniversite sınavlarının ne zaman yapılacağına dar araştırmalar sıklık kazandı. Üniversite sınav başvuruları ne zaman? Haziran ayında yapılacak YKS için başvuru tarihi ne zaman? 2022 YKS hakkında merak edilenler...

Reklam
Reklam

Yeni yıla girilmesiyle ÖSYM tarafından yapılan sınavlar araştırılmaya başladı. Milyonlarca adayın merakla beklediği YKS sınavı için başvurular başladı. Üniversite sınavı için başlatılan başvuru tarihi ne zaman sonlandırılıyor? 2022 YKS başvuru tarihi ne zaman? 

Üniversite sınav başvuruları ne zaman? 

ÖSYM tarafından yapılan YKS 11 Şubat tarihinde başladı. Son başvuru tarihi 7 Mart 2022 dir. Üniversite sınav başvuruları ne zaman bitecek adaylar tarafından araştırılıyor. 3 oturumdan oluşan üniversite sınavı; Temel Yeterlilik Testi ( TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) son olarak Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere adaylar girecektir.

YKS başvuru ücreti ne kadar? 

2022 üniversite sınavına girecek olan adaylar ne kadar ücret ödeyecekler merak ediliyor. 2021 senesinde 90 TL olan sınav ücreti bu sene 2022 YKS yeni başvuru ücreti, 110 TL olmuştur.

2022 YKS takvimi

Temel Yeterlilik Testi (TYT) : 18 Haziran 2022

Alan Yeterlilik Testi (AYT) - Yabancı Dil Testi (YDT) : 19 Haziran 2022

YKS sınavı ne zaman üniversite sınavı ne zaman YKS başvuru tarihi