2022 yüksek faiz veren bankalar hangileridir?

TAKİP ET

Bankaların faiz oranları merak ediliyor. En yüksek faizi veren bankalar araştırılmaktadır. 2022 yılında yüksek faiz veren bankalar hangileridir? Bu haberimizde yüksek faiz veren bankaları sizler için derledik. İşte 2022'de yüksek faiz veren bankalar hakkında detaylar...

Reklam
Reklam

En yüksek faizi veren bankalar sürekli değişiyor. Türkiye'de hizmet veren tüm bankalarda ücretsiz olarak hesap açılır ve kullanabileceğiniz hesap türüne mevduat hesabı denir. Banka hesabınıza para yatırdığınızda paranız otomatik olarak değerlendirilmez, banka mevduat hesabı açarak banka paranızı değerlendirir. Karşılığında faiz kazanırsınız. Paranızı mevduat faiz oranları, yıllık, aylık ve günlük seçeneklerle değerlendirebilirsiniz.

En yüksek faiz veren bankalar

Mevduat hesapları, bankacılık şubesinden açık hesap denir.Son teslim tarihleri ​​devam ederken emanet hesabına para yatırılabilir. Mevduat faiz oranları, bir veya üç ay gibi kısa vadeli vadelerde  daha düşüktür. Kısa vadeli nakit ihtiyacı varsa vadesiz para çekilebilir.Tasarruf hesabında vadeler bir gün olup faiz getirileri düşüktür.   Hesaplardan mahsup yoluyla kaynakta yapılan kesintiler, belirlenen sürelere göre test edilir. Devlete ödenen kaynakta mahsup, tahakkuk eden faiz üzerinden yapılan bir tür vergidir.Hesaplama formülünü uygularken ilgi dikkate alınmalıdır.

İşte yüksek faiz veren bankalar ve faiz oranları:

Burgan Bank: %19

Alternatif Bank: %20

Fibabanka: %19,50

Odeabank: %19,20

ING Bank: %19

CEPTETEB: %19

QNB Finansbank: %17

Denizbank: %17,25

Yapı Kredi: %17,25

Ziraat Bankası: %17

Vadeli hesap açarken dikkat edilmesi gerekenler

​Banka tercihi, bireysel birikimlerin değerlendirilmesi için çok önemlidir.Vadeli mevduat hesaplarında önemli olan iyi bir kâr elde etmektir ve bankaların kısa, orta ve uzun vadeli kârlarının belirlenmesi gerekir. Çeşitli nedenlerle son teslim tarihlerini mahvetmek yerine, gelecek düşünülerek planlama yapılmalıdır.

yüksek faiz veren bankalar banka faizleri 2022