2022 Ziraat Bankası satılan gayrimenkuller nasıl satın alınır?

TAKİP ET

Bankalar, bazı anlaşmaların ve kredilerin ödenmemesi durumunda gayrimenkullere el koyabilmektedir. 2022 yılında bu ev satışlarının nasıl gerçekleştiği merak edilmektedir. 2022 Ziraat Bankası satılan gayrimenkuller nasıl satın alınır? Bu haberimizde bankaların ev satışına ilişkin detayları sizler için derledik. İşte 2022 Ziraat Bankası gayrimenkul satışı...

Reklam
Reklam

Bankaların satışa sunduğu gayrimenkuller, sahip olmak veya taşınmak isteyenlerin  her zaman ilgisini çeker. Bireyler, bankalar tarafından satılan gayrimenkulleri piyasa fiyatının altında satın alma imkanına sahiptir. Ancak bir bankadan gayrimenkul satın almak çeşitli zorlukları beraberinde getirir. Birçok il ve ilçede şubeleri bulunan   Ziraat Bankası, ülkemizin en büyük bankalarından biri olup gayrimenkul sektöründe oldukça gelişmiş bir yapıya sahiptir.Bilindiği gibi bankalar müşterilerinden aldıkları gayrimenkulleri satış için rehin verebilmektedir. Ziraat Bankası Garanti Taahhüdünü yerine getirmek için Müşteri sayısı bakımından neredeyse tüm bankaları geride bırakması, daha fazla satışa hazır mülkü olduğunun en açık göstergesidir.   Ziraat Bankası'nın satılık gayrimenkulleri içerisinde yer alan konut, işyeri ve arsa gibi gayrimenkullerin bankanın istediği şartların sağlanması kaydıyla uygun fiyata satın alınması mümkündür.

2022 Ziraat Bankası satışa sunulan gayrimenkuller

Ziraat Bankası'nın satılık gayrimenkulleri Ankara'da yoğun ilgi görüyor. Türkiye'nin diğer bölgelerinde olduğu gibi Ankara'da da konut fiyatları iyiden iyiye gitti. Bu nedenle yeni bir ev satın almak,  daha yüksek maliyetlere katlanmak anlamına gelir. Arsa gibi gayrimenkul alımlarında Ziraat Bankası'ndan yardım alabilirsiniz. Ankara'da satışa sunulan    Ziraat Bankası mülkü emsallerine göre çok daha uygun fiyatlıdır. Özellikle  teklif verme konusunda deneyimliyseniz veya teklif vermek için yeterli pazarlık gücünüz olduğunu düşünüyorsanız, satılık mülklerden birini çok düşük bir fiyata satın almanız mümkündür.

İstanbul'da gayrimenkul almak artık bir hayal gibi görünse de doğru  yatırım kararı ile bunu gerçekleştirmek mümkün. Satılık Ziraat Bankası gayrimenkulleri de İstanbul'da yoğun talep görüyor. Satın alma işlemi yapabilirsiniz. Emlak satış platformu   Ziraat Bankası'na baktığımızda gayrimenkullerin çoğunun İstanbul'da olduğunu görüyoruz. hem de nüfus yoğunluğu açısından diğer şehirleri geride bırakan İstanbul'un büyüklüğü. Kısacası İstanbul'un farklı bölgelerinde alabileceğiniz bir çok  gayrimenkulü Ziraat Bankası güvencesi ile satın alabilirsiniz.

Ziraat bankası gayrimenkul satışının şartları

Satılık gayrimenkul sektörü, rekabet türüne bağlı olarak değişebilir.Alacağınız gayrimenkule atfedilen teminat tutarını yatırdıktan sonra, e-posta adresinize ve cep telefonunuza gönderilen kullanıcı bilgileri ve şifre ile size linkini verdiğimiz platforma giriş yapabilir; Gönder butonuna basarak teklifinizi hemen Ziraat Bankası'na iletebilirsiniz.


Bankadan ev satın almak

Bankadan satılık evlerin çok popüler olduğu söylense de  bankadan satılık ev nedir? Aslında, soru iyi bilinmiyor. Bankalar bazı durumlarda müşterilerine kredi verirken teminat da alabilmektedir. Bankacılık sektöründe en çok tercih edilen teminat konut kredisidir. Ayrıca, doğrudan konut satın almak için kullanılan konut kredilerinde  alınan konut kredinin teminatı olarak kabul edilmektedir.   Bankalar kredi şartlarını sağlamayan müşterileri hakkında yasal işlem başlatmaktadır.Tüm bankalar, müzayede veya standart müzayede şeklinde  satış işlemleri başlatır.

Bankadan ev salma süreci

Banka ile icra için ev satın alma süreci, bankanın tercih ettiği yönteme göre değişebilmektedir. Bazı bankalar ihaleye çıkmadan sadece pazarlık yoluyla satış yapmaktadır. Bu durumda, banka ile iletişime geçmeniz ve olası fiyat üzerinde anlaşmanız gerekir.   Bankaların icra dairelerinin satışında kullandıkları bir diğer yöntem ise ihale sürecidir. İhale fiziki veya elektronik ortamda dijital ortamda yapılabileceği gibi, fiziki ihalede de görüşme ve ihale usulleri kullanılabilir. İhalede en yüksek teklifi veren kişi, bankanın sattığı evi satın alma hakkına sahiptir. İhaleye katılmak için belirli bir teminat istenebilir.Garanti yatırıldığında ve teklife ulaşıldığında, Banka başlatılır başlamaz Banka tarafından satışlar başlatılır.

Ziraat bankası gayrimenkul satışı 2022 banka gayrimenkul satışı