2022 Ziraat Bankası tavuk çiftliği kredisi başvuru şartları nelerdir?

TAKİP ET

Tarım ve ekonomi alanında önemli destekler sağlayan bankalardan birisi olan Ziraat Bankası'nın tavuk çiftliği kuran kişiler için sağladığı kredi bir çok girişimcinin gündeminde yer alıyor. Peki 2022 Ziraat Bankası tavuk çiftliği kredisi başvuru şartları nelerdir? İşte yanıtı...

Reklam
Reklam

Türkiye’nin en önemli bankalarından birisi olan Ziraat Bankası Osmanlı Devleti döneminden bu yana tarım ve ekonomi alanlarının lider bankalarından birisi olmuştur. Ülkemizdeki 3 devlet bankasından birisi olan Ziraat Bankası’nın tavuk çiftliği kuran girişimcilere sağladığı kredi fırsatı bir çok girişimcinin ve girişimci adayının merak ettiği konular arasında bulunuyor. Ziraat Bankası’nın tavuk çiftliği kredisi için gereken şartların neler olduğunu öğrenmek isteyen insanlar arama motorları üzerinden ‘’2022 Ziraat Bankası tavuk çiftliği kredisi başvuru şartları’’ terimlerini sık sık araştırıyor. 
2022 Ziraat Bankası Tavuk Kredisi Başvuru Şartları Nelerdir?
Ziraat Bankası tavuk çiftliği açmak isteyen girişimcilere 7 yıl vadeli ve yüzde 2,50’den başlayan faiz oranlarıyla kredi imkanı sağlıyor. Söz konusu tavuk çiftliğinin büyüklüğüne göre girişimcilere kefil isteme hakkı da tanınmaktadır. Tavukların cinsine göre faiz indirimi uygulaması da Ziraat Bankası tarafından sağlanıyor. Örneğin tavuk çiftliğindeki hayvanların yarı kanatlı cinsinden olması durumunda girişimcilere yüzde 25 oranında faiz indirimi fırsatı da sunuluyor. Ziraat Bankası tavukçuluk için 10 milyon TL,  yumurta üretimi için ise 5 milyon TL kredi fırsatı sağlıyor. Bu destekler Resmi Gazete’de yayımlanarak yasalaşmıştır.  
Ziraat Bankası tavuk çiftliği kredisine başvuru yapmak isteyen kişilerin karşılamaları gereken bazı şartlar bulunuyor. İşte o şartlar:
Kullanılacak alanın tapusu yâda sözleşmesi
Çiftçi Kayıt Belgesi’ne sahip olma 
Başvuru yapan girişimcinin en az 3 yıldır tavuk çiftliği sektöründe bulunmuş olması
Nüfus cüzdanı ve karşılık olarak gösterilecek teminat belgeleri
Son 3 yıla ait bilanço belgesi ve gelir tablosu 

Ziraat Bankası tavuk çiftliği kredisi 2022 Ziraat Bankası tavuk çiftliği kredisi ekonomi tarım