2023 Cumhurbaşkanı adayları kimler?

TAKİP ET

YSK duyurusuna göre 14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleşecek olan cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki adaylar belli oldu. 4 isim yarışacak.

Reklam
Reklam

1 Nisan’da yapılan kura çekimi ile cumhurbaşkanlığı adaylarının oy kağıdındaki yerleri belli oldu. Seçim kağıdında 1. Sırada Recep Tayyip Erdoğan,2. Sırada Muharrem İnce,3. Sırada Kemal Kılıçdaroğlu ve 4. Sırada Sinan Oğan yer alacak.

1-RECEP TAYYİP ERDOĞAN;

Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan toplam olarak üçüncü kez cumhurbaşkanlığı seçimleri için yarışacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini belirten partiler arasında AKP,MHP,BBP ve HÜDA PAR kendini gösteriyor.

2-MUHARREM İNCE;

CHP partisinin 2018’deki cumhurbaşkanı olan İNCE, bir süre sonra CHP bünyesinden ayrılarak Memleket Partisi’ni kurup, ayrıca konuk olduğu bir televizyon programında seçimin ikinci basamağına Kemal Kılıçdaroğlu ve Recep Tayyip Erdoğan’ın çıkması sonucunda tarafını Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana kullanacağını belirtmiştir.

3-KEMAL KILIÇDAROĞLU;

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise ilk defa Cumhurbaşkanlığı seçimleri için yarışacak.

Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini açıkça belirtip söyleyen partiler arasında CHP,İYİ Parti,DEVA Partisi,Saadet Partisi,Gelecek Partisi,Demokrat Parti,Halkın Kurtuluş Partisi,Türkiye Değişim Partisi ve Türkiye Komünist Partisi yer almaktadır.

4-SİNAN OĞAN;

Ata İttifakı’nın adayı ise eski MHP partisine üye olan siyasetçi Sinan Oğan oldu.
Sinan Oğan’ı destekleyeceğini açıkça belirten partiler arasında Zafer Partisi,Ülkem Partisi ve Türkiye İttifakı Partisi yer almaktadır.