Ankara'dan haber var! Af çıkacak mı, genel af var mı? 2022 yılı genel af çıktı mı, genel af düzenlemesi TBMM'ye geldi mi?

TAKİP ET

Af çıkacak mı, genel af var mı? Soruları oldukça fazla merak ediliyor. 2023 seçimlerine artık az bir süre kala Ak Parti genel af için önergeyi Meclis'e getirebilir. Peki af çıkacak mı, genel af var mı? 2022 yılı genel af çıktı mı, genel af düzenlemesi TBMM'ye geldi mi?

Reklam
Reklam

Ankara'dan haber var! Af çıkacak mı, genel af var mı? 2022 yılı genel af çıktı mı, genel af düzenlemesi TBMM'ye geldi mi? Herkesin bildiği gibi Türkiye 2023 yılında genel seçime gidecek. İktidar partisi yeniden seçilmek için her şeyi yapacak. Bu anlamda Ankara'dan gelen haberler af bekleyenleri sevindiren türden oldu. AK Parti'nin düşen oy oranını çoğaltmak amacıyla 2023 seçimlerinden evvel EYT yasası başta olmak üzere bekleyen pek çok bozukluğu çözeceği iddia edilirken aynı vakitte uzun süredir gündemde olan genel af amacıyla da heyecanlandıran açıklamalar gelmeye devam ediyor. 
 

2023'TE GENEL AF ÇIKACAK MI, 2022 DE GENEL AF VAR MI?


Genel af davetinde tespit edilen Mustafa Sarıgül büyük yankı uyandırırken politika kulislerinde de AK Parti'nin seçimlerden evvel oy oranını çoğaltmak ve cezaevlerinde bundan sonra karşılanamaz duruma gelen kapasite yoğunluğunu azaltmak amacıyla 2023 tercihleri evveli genel af hazırlığında bulunduğu iddia ediliyordu. 


 

GENEL AF YASASI SON DAKİKA TBMM'YE GELDİ Mİ?


Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevfikevleri Genel Müdürlüğü'nün bilgilerine göre; 2022 senesi Mart ayı sonucunda Türkiye'de toplam 314 bin 502 birey mahkum durumunda. Cezaevlerinin kapasitesinin ise bu rakamın altında bulunduğu bildiriliyor. 
 

GENEL AF ÇIKARSA GÖRÜLMEKTE OLAN DAVALAR AF OLUR MU?


Af çıkarsa devam eden davalar düşer mi sorusu amacıyla değişik yanıtlar verilebilir. Temelde bir suç ile ilgili çıkarılan genel af kapsamında görülen davalarda düşmektedir. Mesela genel af kapsamında, ceza mahkemelerinde görülen kamu davaları düşmektedir. Fakat davanın kaliteyi ve af yasasının kapsamına göre davalar amacıyla proses değişik işleyebilir. Genel af ve özel af kapsamına alınan suçlar, kişi/kişiler, süreler ve af türüne göre hukuki neticeleri da değişiklik gösterecektir.