2023 seçimleri öne çekiliyor! Bomba kulis 14 Mayıs'ta seçim olacak

TAKİP ET

Erken seçim olacak mı tartışmaları devam ederken 2023 seçimleri ile ilgili bomba gibi bir iddia gündeme geldi. Hürriyet Gazetesi yazarı Nuray Babacan, kulislerde dolaşan bir iddiayı köşesine taşırken 2023 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin 14 Mayıs'ta yapılabileceğini söyledi. Şu anda görüşmelerin devam ettiğini belirten Babacan, çok sayıda faktörün ele alındığını ve 2023 Haziran ayında yapılması planlanan seçimlerin mayıs ayına çekilebileceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Erken seçim olacak mı olmayacak mı tartışmaları günlerdir devam ediyor. 2023 Haziran ayında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin erkene alınması ile ilgili kulislerde dolaşan bomba gibi iddialar var. Hürriyet Gazetesi yazarı Nuray Babacan bugünkü köşe yazısında 2023 Haziran'da yapılması seçimlerin mayıs ayına çekilebileceğini iddia etti. Bir süredir siyasi kulislerde seçimlerin öne alınmasının konuşulduğunu belirten Babacan, Bu önerilerin gündemde olduğunu dile getirdi.
 

AK PARTİ YÖNETİMİ SICAK BAKIYOR

Seçimlerin Mayıs ayına alınmasına ilişkin fikirlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletildiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bunun tüm yolları ile değerlendirilmesi için talimat verdiği öğrenildi. AK Parti yönetiminin çok sayıda faktörü ele aldığı ve 2023 Haziran ayı seçimleri ile ilgili Mayıs ayında çekilmesi görüntünün oluştuğu iddia edildi. Henüz seçimlerin erkene alınması ile ilgili kesin bir karar verilmedi Ancak bu seçeneğin ağırlık kazandığı söyleniyor.
 

5 HAFTA ÖNE ALINABİLİR

Seçimlerin 5 hafta öne çekilmesi konusunda AK Parti içinde bir görüş Birliği oluşmuş durumda nokta Çünkü Haziran ayı boyunca sınavların devam edecek olması ya da Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu olması ihtimali nedeniyle AK Parti böyle bir önlem almak istiyor. Seçimlerin ikinci Tura kalması durumunda ikinci durum 2 Temmuz'da yapılacağı ve bu nedenle de Hem tatil hem de üreticilerin tarlada olduğu bir döneme denk geleceği konuşuluyor. Bu nedenle seçimlerin öne alınması gündemde.